Șeful DSU, Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat
Ultima Ora Sănătate Social

Raed Arafat avertisment foarte dur! „Vom ajunge la situația ca medicii să decidă cine rămâne în viață și cine nu”

Secretarul de stat din Ministerul de interne, Raed Arafat avertizează după creșterea numărului de infectări cu COVID-19 din ultimele zile.

„Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze.

Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital!

Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea căvom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!

Este realitatea, asta s-a întâmplat în alte țări, doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? Să ascultăm pe unul și altul, că asta e o situație simplă? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze.

De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator? Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru că numărul pacienților a venit în grupuri mari și n-au putut să facă față. Colegii care au fost în Italia pot să vă spun”, a spus Raed Arafat.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.