Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Ultima Ora Politic Social

PSD taie avizele obligatorii ale specialiștilor: OUG-urile vor fi adoptate mult mai ușor, gen ”Să trăiți!”

PSD vrea să elimine avizele obligatorii ale ministerelor implicate într-un proiect de act normativ (ordonanță de urgentă, ordonanță simplă sau hotărâre de guvern), se arată într-un document oficial al partidului remis presei de departamentul de comunicare și prezentat în ședința Comitetului Executiv de azi de la Neptun.

Documentul prevede, la secțiunea ”Simplificare Administrativă”, că Executivul va modifica legislația actuală în luna octombrie, printr-o ordonanță de urgență. Iată două dintre principalele modificări anunțate de PSD:

– Eliminarea avizelor obligatorii ale unor instituţii/ministere implicate într-un proiect de act normativ.
– Simplificarea obținerii avizelor interne şi corespondenţei interinstituţionale

Practic, Dragnea vrea să scoată din circuit actualele aparate de lucru din ministere care au împiedicat deseori adoptarea unor acte ilegale sau prost făcute de miniștri. Aceste aparate ar urma să fie înlocuite de o structură nouă la guvern, care să răspundă comenzilor de partid, iar rolul miniștrilor va fi acela de a aviza pur politic inițiativele.

De ce vrea să schimbe circuitul avizării. Dragnea e exasperat de rezistența pe care încă o mai opun funcționarii publici onești din diferite ministere unor inițiative ilegale, prost făcute, care contravin legislației europene sau care pur și simplu sunt contrare intereselor României, așa cum sunt ele definite prin strategii naționale sau tratate internaționale ori bilaterale.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.