PSD și-a dat autogol cu legea pensiilor. Ce spune ministrul muncii 1
Ultima Ora Politic

PSD și-a dat autogol cu legea pensiilor. Ce spune ministrul muncii

Legea pensiilor a picat. Deși PSD deține majoritatea în Parlament, nu a reușit ca legea să treacă de vot. Ministrul actual al muncii, Marius Budai, asigură românii că nu vor avea de suferit în urma acestui vot negativ.

”Nu este vorba despre amânare. Am purtat o discuție aseară cu Marcel Ciolacu și cu doamna premier de a dezbate mai îndelung, dacă colegii noștri din opozției doresc acest lucru.

Ne dorim să creăm un consens, (…) majoritatea parlamentară va vota această lege și o va trimite la promulgare. Vom avea majoritate la Camera Deputaților să trecem această lege, vă asigur.

Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019. Noi am prevăzut că vom avea piedici și de aceea am trecut și în OUG 114 creșterea punctului, chiar dacă prima dată era trecut și în Legea pensiilor”, a declarat Marius Budăi.

Întebat dacă întârzierile privind legea pensiilor afectează în vreun fel aplicarea legii de la 1 ianuarie 2021, ministrul Muncii a răspuns: ”Nu îi va afecta pe pensionari. (…) Vom face în așa fel încât să fie bani”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.