PSD
Ultima Ora Politic

PSD se reformează. partidul lui Liviu Dragnea adoptă un document de la Bruxelles

PSD se reformează. Partidul lui Liviu Dragnea adoptă un document de la Bruxelles

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a declarat marţi că la Congresul PSD de la sfârşitul acestei săptămâni va fi adoptat un document care se referă la „România europeană”, elaborat de el şi colegul său Dan Nica.

„Nu candidez pentru nicio funcţie de conducere la congres şi mă bucur enorm de libertatea mea. Există putere şi fără funcţii şi există funcţii fără putere. Pot să spun altceva – sunt extrem de bucuros că împreună cu colegul meu Dan Nica contribuim la un capitol extrem de semnificativ pentru momentul ăsta numit ‘România europeană’. Acest document va fi adoptat la congres şi este contribuţia noastră la reafirmarea apartenenţei la familia social-democrată şi priorităţile noastre privind alegerile europene, privind preşedinţia românească (a Consiliului UE – n.r.) şi privind viitorul Uniunii Europene”, a afirmat Boştinaru, la Parlamentul European,pentru agerpres.

El a precizat că este de acord cu modificarea Statutului PSD astfel încât pentru fiecare zonă a ţării să fie aleşi câte doi vicepreşedinţi – un bărbat şi o femeie.

„Eu cred că această evoluţie, fără a fi deloc pasionat de corectitudinea politică ce nu totdeauna face lucruri şi fapte bune, dar ideea să promovăm în acţiune, în practică, reprezentarea egală a bărbaţilor şi femeilor mi se pare şi mi s-a părut, datorită vârstei şi educaţiei, firească, pentru că societatea are două jumătăţi şi aceste jumătăţi trebuie să aibă cuvântul lor de spus în toate deciziile politice”, a arătat Boştinaru.

Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat va avea loc sâmbătă la Bucureşti.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.