Disperare în PSD. Viorica Dăncilă a aflat adevărul crunt. Partidul este sub 10 la sută
Disperare în PSD. Viorica Dăncilă a aflat adevărul crunt. Partidul este sub 10 la sută
Ultima Ora Politic

PSD se folosește de cazul crimelor din Caracal pentru propagandă. Vrea STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale a oferit vineri după-amiază explicații cu privire la cele trei apeluri la 112 în cazul fetei de 15 ani care a dispărut miercuri în județul Olt. Jurnalistă Ioana Ene Dogioiu atrage atenția că acest caz este deja folosit de propagandă PSD pentru a provoca schimbări la STS, în perspectiva alegerilor, conform aktual24.ro

„Atenție mare, mare la manipulări! Am vorbit cu criminaliști despre ratarea localizării de care STS în sinistrul caz de la Caracal. Problema e din nou de sistem și lege. În actualul sistem, STS nu identifica locul unde se află telefonul, ci celulă operatorului de telefonie care a preluat apelul. Calculează așadar un perimetru care este corect doar dacă operatorul nu a modificat celulă. Se întâmplă de mute ori să apară modificări care nu mai sunt transmise STS. Cu cât celulele sunt mai multe, că în București, perimetrul de căutare e mai mic, cu cât sunt celule mai rare, cum e probabil la Caracal, perimetrul devine mai mare. Totodată, în sistemul nostru legea nu prevede idetificarea automată a localizării unui telefon dat 112. Am simțit asta pe propria piele când am sunat la 112 pentru a anunță un accident rutier cu victime produs în față mea și o fost o mare problema să comunic localizarea exactă pentru nu știam numele străzii și numărul (pe care l-am și greșit de altfel). Opratorii 112 nu vedeau de unde sun. Daaaa, dacă cineva ar vrea modificări care să facă loalizarile mai precise și rapide nu mă îndoiesc că apărătorii drepturilor omului s-ar lega de garduri.

PS Aș vrea să fie foarte clar, nu apar și nu acuz pe nimeni, dar mi se pare că acest caz e folosit în asaltul general împotriva STS pe motiv de alegeri. A3 a început deja”, a explicat Dogioiu pe Facebook.

Norica Nicolai a anunțat, deja, la Antena 3 că „conducerea STS trebuie să plece”. „Dacă nu poți să identifici locul în care se află o persoană, atunci trebuie să plece acasă”, a mai spus liderul ALDE.

STS respinge acuzațiile IGPR și spune spune că poliția a avut informație de localizare primară în cazul fiecăruia dintre apeluri. Serviciul precizează că nu identifica locul telefonului și nici celulă operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Alexandra, față de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă a apucat să sune la 112 de trei ori, într-un interval de șapte minute, spunând că este într-o casă aproape părăsită.

Poliția Română spune că STS nu a reușit să localizeze corect apelurile, însă STS afirmă că polițiștii au avut la dispoziție „informația de localizare primară”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.