PSD face anunțul. ”Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut”
Ultima Ora Politic

PSD, promisiuni uriașe înainte de alegeri. ”Salarii mai mari pentru români”

Deputatul Alina Teiș, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și membru al Comisiei pentru egalitate de șanse între bărbați și femei  a avut o intervenție  în plenul Camerei Deputaților despre mărirea salariului net. Îndrăznește să crezi în România! Este sloganul pe care noi, cei din Partidul Social Democrat, l-am tot menționat de-a lungul timpului. Și este un slogan care are consistență și pe care nu l-am ales întâmplător. O expresie pe care nu o folosim doar pentru că sună bine, ci pentru că s-a identificat cu munca noastră, cu realizările noastre. Pentru că, prin tot ceea ce facem, le dăm românilor motive să creadă în țara lor, într-un viitor mai bun.

Ori de câte ori social-democrații au fost la guvernare, au făcut performanță. La fel s-a întâmplat și acum. Am obţinut, în anul 2016, cea mai mare încredere pe care românii au acordat-o unui partid politic de la revoluţie încoace, cu toate că am avut parte de multe piedici. Am fost atacați, amenințați, anchetați. Dar nu ne-am dat bătuți, am știut să promovăm întotdeauna un mesaj pozitiv, un mesaj care îndeamnă la pace și unitate, nu la dezbinare. Și am reușit să urmăm programul de guvernare și să-l îndeplinim, de aceea mai avem o veste bună de dat. Este vorba se salariul mediu net. Pentru prima dată în România câștigul salarial mediu net a depășit 3000 de lei!Vorbim evident și de o putere de cumpărare mai mare, cu peste 9%, față de anul trecut, când deja era consistent majorată. Mai mulți bani în buzunarele românilor înseamnă mai multă bunăstare. De altfel, în ultimii doi ani, salariile românilor au crescut în mod constant:

În luna martie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 5050 lei, cu 4,8% mai mare decât în luna februarie 2019.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 3075 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 142 lei (+4,8%).

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,7%.

În ciuda minciunilor lansate de președinte și de opoziţie, creşterile salariale au adus și sporirea puterii de cumpărare a oamenilor. Majorarea salariilor a fost consistent superioară creşterilor de preţuri. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,3%.

Indicele câştigului salarial real a fost de 104,3% pentru luna martie 2019 faţă de luna precedentă.

Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 214,0%, cu 8,9 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna februarie 2019.

Planul nostru de guvernare este un proiect uriaş, care a început să ridice nivelul de civilizaţie din fiecare localitate, şi se simte acest lucru. Guvernul PSD a reuşit creşterea salariilor în educaţie şi sănătate, creşterea pensiilor, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.