Guvernul Dăncilă aruncă bomba. ”Ne ținem de cuvânt pentru bunăstarea românilor”
Scandal în PSD. Liderii de partid sar unii la gâtul altora
Ultima Ora Politic

PSD, mesaj pentru români. ”Să-și mențină încrederea în partid”

”Îndemn românii să-și mențină încrederea în Partidul Social Democrat

Începând cu anul 1979, de când există alegeri directe pe întreg teritoriul UE pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, cetățenii statelor membre au posibilitatea să decidă cine îi va reprezenta și le va apără drepturile pe plan european.

Acestea sunt, probabil, cele mai importante alegeri ce au loc pe continentul nostru. De rezultatul lor depinde cum va acționa Europa în următorii ani în ce privește locurile de muncă, drepturile muncitorilor, securitatea frontierelor, cum va acționa față de țările care vor să adere la comunitate, față de migrație sau domeniile și regiunile unde se vor îndrepta cele mai mari investiții.

Cu toate aceastea, atât în anul 2009, cât și în anul 2014, alegerile europene au primit mai puțină atenție din partea românilor. Drept urmare, o serie de întâmplări care au avut loc de-a lungul ultimilor ani ne-au demonstrat că nu am făcut bine. Jean-Claude Juncker, ales în funcția de președinte al Comisiei Europene de actuala majoritate din Parlamentul European, nu a fost tocmai prietenos cu România. Noi, românii, nu avem niciun motiv să fim mulțumiți de activitatea acestuia și de atitudinea Comisiei Europene față de țara noastră. De aceea trebuie să participăm la vot și să punem capăt dominației popularilor și liberalilor europeni. Este timpul pentru o Europă condusă de social-democrați, în care Partidul Social Democrat din România să aibă un cuvânt important de spus.

PSD a desemnat candidați cu notorietate, cu experiență și cu multe calități. Sunt persoane care s-au pus în slujba publicului și au muncit mult pentru a face lucruri bune pentru România. Din aceste motive, eu nu cred în rezultatele a tot felul de sondaje trucate care au fost lansate pentru a manipula alegătorii.

În schimb, cred cu tărie că vom fi susținuți de agricultori pentru că am reușit să le oferim subvenții mărite fără întârziere, iar în perioada 1 ianuarie 2017 – 25 februarie 2019 am adus pentru agricultura românească 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, dublu față de suma încasată de la Uniunea Europeană între 2007 și 2016.

Mă aștept să fim susținuți de angajații din domeniul medical pentru că în acest domeniu se depun eforturi majore pentru a se crea condiții optime de muncă, iar în ultimii doi ani au fost efectuate cele mai mari majorări salariale din istorie pentru medici și asistente, care acum au venituri comparabile cu cele din UE.

O susținere importantă va veni din partea profesorilor a căror salarii au avut parte de măriri succesive în ultimii ani. Față de 2016, salariile nete ale profesorilor au crescut în medie cu 57,6%.

De asemenea, ne așteptăm la o susținere din partea mămicilor pentru că ele cunosc faptul că actualul Guvern a majorat indemnizațiile pentru copii și că până în prezent am reușit să contruim 90 de creșe și grădinițe noi.

Cu siguranță vom avea parte de o susținere masivă din partea românilor ce locuiesc în mediul rural, deoarece prin intermediul programelor PNDL I și PNDL II, din peste 12.500 de obiective de investiții, aproape 82% (peste 10.350) sunt finanțate în mediul rural; resursele alocate se ridică la 34,2 miliarde lei, adică peste 7,2 miliarde de Euro.

Majoritatea românilor pot fi alături de noi pentru că am repus România pe un trend de creștere. În 2018, produsul intern brut a ajuns la 949,6 miliarde de lei, cu o creştere de 25% faţă de anul 2016: aproape 190 de miliarde de lei mai mult, ceea ce înseamnă cele mai mai creşteri, în doi ani consecutivi, din istoria României. Pe cap de locuitor, în 2018, produsul intern brut din România a ajuns la 26.500 de dolari, cu 6.640 de dolari mai mult decât în 2015, conform unui raport publicat de Banca Mondială.

Lista românilor pentru care am reușit să realizăm lucruri importante poate continua. Așteptăm să ne susțină făcând abstracție de toate manipulările și minciunile care se spun despre noi. Sunt absolut convins că poporul va judeca și de această dată corect, în favoarea candidaților Partidului Social Democrat”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Florinel Stancu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.