Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Politic

PSD îl atacă pe Iohannis. ”Apără interese în sănătate”

Beatrice Tudor (PSD): Ce interese apără Klaus Iohannis, în sănătate, de nu vrea controale în spitale? Când a fost ultima oară într-un spital de stat?  

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a criticat cea mai recentă ieșire publică a președintelui Klaus Iohannis, în care șeful statului a făcut referiri la sistemul de sănătate. Beatrice Tudor a afirmat că este regretabil că președintele României descurajează controalele inopinate efectuate de către Ministrul Sănătății în spitale și-l acuză pe Klaus Iohannis că face campanie electorală într-un stil patetic, dar lipsit de substanță.

“Am luat act cu extrem de multă neplăcere și surprindere despre cele mai recente declarații ale președintelui Klaus Iohannis referitoare la sistemul de sănătate. În primul rând, șeful statului transmite un mesaj extrem de periculos: de ce nu dorește domnia sa ca Ministrul Sănătății să efectueze în continuare controale inopinate în spitale? Pentru că ar putea fi acuzat că ar apăra anumite grupuri de interese din sănătate, așa cum au arătat numeroasele anchete de presă referitoare la miniștrii sănătății din guvernarea tehnocrată. Când a fost ultima oară președintele României într-un spital de stat? Eu cred că românii sunt de acord cu controalele efectuate de Ministrul Sănătății și își doresc ca ele să continue. Președintele dorește să pună batista pe țambal și nu reușesc să înțeleg de ce ar face acest lucru, dacă ar acționa de bună credință”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București a mai afirmat că președintele României nu este consecvent pentru că, pe de o parte acuză PSD că nu respectă Programul de guvernare, dar pe de altă parte atacă chiar Programul de guvernare. Totodată, ea a mai adăugat că șeful statului ignoră majorările consistente de salarii din sănătate.

“Înțeleg că președintele Iohannis nu poate accepta că PSD a reușit să mărească salariile din sănătate și că aceasta este o măsură care poate opri exodul medicilor. Dar nu mai înțeleg care este poziția sa în ceea ce privește Programul de guvernare: fie este Programul bun și PSD este rău pentru că nu-l respectă, fie Programul de guvernare nu este bun și atunci nu are de ce să certe PSD referitor la respectarea sa. Poate domnia sa crede că îi păcălește pe români cu artificiile sale comunicaționale, dar vreau să-i transmit că se înșală amarnic”, a mai spus Beatrice Tudor într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.