PSD îl acuză pe Iohannis de campanie necurată. ”Lipsit de scrupule” 1
Dăncilă, atac la Iohannis. ”Foame de putere și lipsă de viziune”
Ultima Ora Politic

PSD îl acuză pe Iohannis de campanie necurată. ”Lipsit de scrupule”

Cu cât se apropie mai mult data startului oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, actualul șef al statului dă dovadă de o totală lipsă de scrupule, campania sa electorală fiind acum una directă, pe față, în disprețul legii și a românilor. După ce pe tot parcursul anului a denigrat la maxim PSD și Guvernul, deși el însuși a girat instalarea Executivului condus de premierul Viorica Dăncilă, la începutul săptămânii Klaus Iohannis și-a dat jos toate măștile cu care a încercat până acum să manipuleze oamenii, și s-a lansat în atacuri sub demnitatea funcției sale tocmai în fața unor copii, cu prilejul deschiderii noului an școlar!

Consider că un asemenea gest descalifică iremediabil un om care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român! Să faci campanie electorală în fața copiilor strânși în careul de începere a școlii și să ataci PSD și Guvernul, reprezintă o atitudine greu de catalogat, inexplicabilă chiar.

S-ar putea însă ca ieșirea președintelui să-i trădeze teama de confruntările ce vor avea loc în campania electorală, al cărui start a fost furat oricum șmecherește de către domnia sa, prin panourile instalate pe toate drumurile din țară. Oricum ai vrea să analizezi, discursul pur electoral al lui Iohannis în fața elevilor Școlii Gimnaziale Ferdinand I din Capitală a fost un exemplu negativ pentru copii, și sper că, deopotrivă, și pentru părinții și bunicii acestora. Nu se potrivește și nu se cade să te duci la deschiderea anului școlar, mai ales în fața unor elevi de gimnaziu, și să nu ai altceva de vorbit în afară de a ataca PSD și Guvernul!

Cum spuneam, este posibil ca derapajul președintelui să-i exprime nesiguranța, iar atunci i-am putea înțelege elanul populist de a convinge niște copii că răul țării ar însemna Executivul! Nici locul, nici momentul nu au fost bine alese, însă disperarea venită dinspre Cotroceni este vizibilă cu ochiul liber. Poate au înțeles și copilașii că discursul prezidențial a fost în afara preocupărilor legate de sistemul educațional, însă evenimentul rămâne unul impardonabil!

Pentru respectarea adevărului absolut, îi reamintesc președintelui că Guvernul PSD a majorat substanțial salariile cadrelor didactice, a dublat alocațiile elevilor, a construit și reabilitat numeroase școli, grădinițe și săli de sport în toată țara, a acordat la timp bursele elevilor și a returnat banii profesorilor luați de fostele guvernări! Acestea sunt doar câteva măsuri extrem de benefice luate de Executiv cu sprijinul majorității parlamentare PSD în ultimii doi ani și jumătate, în scopul creșterii calității învățământului românesc!

Nu știm ce a făcut Klaus Iohannis pentru școala românească și pentru viitorul tinerei generații în ultimii cinci ani! Dacă a făcut ceva, dar nu cred! Iar dacă nu a avut nimic de spus despre activitatea sa, i-a fost mult mai ușor să se lanseze în atacuri și să își continue campania electorală în fața copiilor, într-un exces de zel de neînțeles…! Curat murdar, coane Klaus!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.