Produsele guvernării PSD de tip „Așa vreau eu”: Pensiile sunt „limitate” pentru unii și „speciale” pentru alții
Propunere bombă din PSD. Copiii majori, obligați să își susțină financiar părinții
Ultima Ora Politic

PSD, despre Legea pensiilor: ”Generează mai multă bunăstare și liniște financiară pensionarilor”

Prin adoptarea Legii pensiilor coaliția de guvernare contribuie la creșterea echitatății sociale și generează cu siguranță mai multă bunăstare și liniște financiară în rândul pensionarilor

Deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban salută adoptarea Legii pensiilor aducând în discuție perspectiva pozitivă pe care aceasta o va aduce în rândul vieții pensionarilor: ,,Săptămâna trecută am adoptat unul dintre cele mai importante proiecte legislative, Legea pensiilor, care va genera o perspectivă pozitivă în rândul unei categorii de cetățeni care trebuie să se bucure de mai multă atenție din partea statului. Pensionarii sunt cei care și-au adus un mare aport prin munca lor, dar și prin contribuțiile lor financiare, la sistemul nostru social. Din punctul nostru de vedere nu poate fi niciodată justificabil un tratatament social inechitabil pentru bătrânii noștri. Această lege aduce o schimbare în bine față de modul cum s-a raportat societatea din punct de vedere financiar la categoriile de pensionari. Pensionarii meritau mai mult și merită în continuare toată atenția noastră. Știm bine că România s-a confruntat în ultimii ani cu probleme majore în ceea ce privește intensitatea ridicată a emigrării tinerilor, astfel că mulți vârstnici au rămas singuri, neajutorați, trâind din pensia lor insuficientă. Premisa de la care s-a plecat la drum cu proiectul legislativ pentru mărirea pensiilor a fost în primul rând acel principiu al echității, că acești oamenii merită a fi prețuiți, merită să aibă o viață mai liniștită și să primească o pensie care să reflecte pe cât posibil munca și contribuția lor. Mai mult, fenomenul de îmbătrânire a populației, resimțit nu doar în România ci și la nivel european, trebuie să ne facă să găsim soluții sustenabile pentru aceste categorii de persoane. Orice țară civilizată își prețuiește bătrânii, le acordă șanse de a rămâne integrați în societate, de a se forma pe tot parcursul vieții, dar înainte de toate de a-și duce bătrânețea liniștiți fără lipsuri și neajunsuri financiare”.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare: ,,Tocmai aceste neajunsuri vor fi reparate prin Legea pensiilor, care cu siguranță îi va reda pensionarului român posibilitatea unei vieți mai bune, și îi va demonstra că nu este singur, ci noi suntem alături de el, așa cum trebuie să se întâmple în orice societate evoluată și care aplică principii sănătoase de viață. Mai mult, prin aceste tendințe de dezintegrare vizibile în cadrul familiei românești, prin plecarea tinerilor peste hotare și rămânerea bătrânilor în singurătate și neputință, societatea trebuie să le ofere acestora, pe lângă acea liniște financiară, ancorarea permanentă în societate, prin activități care să nu îi facă pe pensionari să se simtă marginalizați. Prin adoptarea Legii pensiilor, coaliția de guvernare a reușit acest prim pas, care este unul semnificativ în reclădirea statutului pensionarului român. Legea va aduce creşteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, astfel încât punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie. Ne dorim pe viitor să facem mai mult pentru această categorie, căreia societatea românească îi datorează mult mai mult. Pensionarul român trebuie pe viitor să se bucure de statutul și posibilitățile pe care le au statele dezvoltate din Europa Centrală și de Nord. Toți suntem europeni și trebuie să depășim orice tip de inegalitate între statele europene în ceea ce privește nivelul de trai, posibilitățile de formare și de dezvoltare personală”.

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Am dat dovadă, dragi colegi, prin finalizarea și adoptarea acestui proiect de lege, că suntem un grup unit pentru binele românilor. Politicile sociale românești sunt pe o pantă ascendentă, iar astfel de proiecte de lege vor aduce mai multă echitate socială pentru că bătrânii noștri trebuie să se bucure de liniștea finaciară în acord cu munca pe care au depus-o ani de-a rândul pentru societatea românească. Ei rămân, în continuare, în atenția noastră, ca și celelalte categorii sociale, și suntem siguri că prin realizarea tuturor inițiativele legislative pe care ni le-am propus și prin implementarea acestora pe baza Programului de guvernare, românii vor avea o viață mai bună, cu mai multe șanse de formare permanentă, cu locuri de muncă bine remunerate, și cu stabilitate socială pentru binele tuturor cetățenilor, de la cei tineri până la cei bătrâni”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Ciprian Constantin Șerban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.