PSD continuă să se laude cu creșterea economică. ”Se resimte în nivelul de bunăstare al românilor”
Ultima Ora Politic

PSD continuă să se laude cu creșterea economică. ”Se resimte în nivelul de bunăstare al românilor”

Creșterea economică resimțită în nivelul de trai al populației și măsurile sociale se numără printre obiectivele Guvernului pentru perioada următoare, în care vom obține din nou o creștere economică semnificativă. Astfel, Executivul și-a fixat o serie de domenii-țintă, conform Programului de guvernare al PSD, în scopul consolidării și dinamizării domeniului economic, social, și al sistemelor fundamentale – sănătatea și educația.

Aceste priorități pornesc de la premisa stabilității și colaborării între Parlament și Guvern, care au făcut ca în ultimii doi ani și jumătate România să înregistreze atât o creștere economică substanțială, cât și crearea de noi locuri de muncă și reducerea exponențială a șomajului.

Reperele principale ale acestui an sunt măsurile legislative de continuare a creșterii și stimulării economice. De asemenea, Guvernul și majoritatea parlamentară PSD vor continua transpunerea în practică a unui alt deziderat esențial, respectiv ca o parte cât mai importantă din creșterea economică să fie îndreptată către cetățeni, resimțită efectiv de români, printr-o distribuție mai echitabilă, bazată pe păstrarea echilibrelor sociale. Este evident, de altfel, că toate măsurile luate de Guvernul PSD, de la instalare și până în prezent, se văd în creșterea posibilității românilor de a-și ușura costurile vieții, fapt ce a dus implicit la majorarea standardului de viață și un grad sporit de suportabilitate a coșului zilnic.

De asemenea, deciziile de sprijin în domeniul social se referă la noua majorare a punctului de pensie, care va ajunge la 1 septembrie a.c. la 1.265 lei, respectiv o majorare de 15% față de ultima creștere, din 1 iulie anul trecut. Este de remarcat faptul că, raportat la data de 1 ianuarie 2016, valoarea punctului de pensie a înregistrat o creștere cu 32,5% în intervalul 2016-2018, care va ajunge la 36% după majorarea din septembrie a.c..

Decizii pozitive pentru români au fost și dublarea alocațiilor copiilor, indexarea indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, și multe altele. Acestea sunt realități susținute de bugetul alocat pentru acest an, iar Executivul le va aplica și în anii viitori, fără nicio legătură cu campaniile electorale ce vor urma.

România are nevoie în continuare de astfel de măsuri de echilibru social, ce trebuie să definească obligația statului de a avea o societate mai omenoasă, care să aibă grijă de toate categoriile populației, în special de persoanele cu posibilități materiale reduse, în paralel cu formarea unei clase de mijloc cu un potențial european.

Nici tinerii nu vor fi uitați, fiind deja luate măsuri multiple de creștere a ocupării forței de muncă, prin proiecte demarate pentru persoanele care au ieșit din șomaj, Programul „Investește în tine” și alte stimulente destinate tinerilor aflați la început de drum, pentru a-i ajuta să obțină un loc de muncă și o locuința necesară unui trai decent, aici, acasă!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.