PSD, băgat în corzi de crimele de la Sapoca: ”Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”. Dar... de unde neglijența? 1
Ultima Ora Justiție Politic Sănătate

PSD, băgat în corzi de crimele de la Sapoca: ”Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”. Dar… de unde neglijența?

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a decis trimiterea de urgență a Corpului de Control al Ministerului Sănătății pentru a verifică situația de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Sapoca. „Am cerut o verificare amănunțită și rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, într-un comunicat de presă.

„În jurul orei 3:30 în această dimineață, unul dintre pacienții internați în secția de psihiatrie acuți, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii și a lovit în zona capului pacienții din salonul sau și din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei”, se arată în comunicat.

În urmă agresiunii au fost 13 victime: patru pacienți au decedat (trei au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Județean Buzău), trei pacienți sunt răniți cu traumatisme cranio-cerebrale majore și șase pacienți au traumatisme cranio-cerebrale/faciale minore.

„În prezent, dintre pacienții care au fost răniți, trei pacienți (doi bărbați și o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internați la UPU Spitalul Județean Buzău. Unul dintre bărbați va fi transportat la Spitalul de Urgență Floreasca București, ceilalți rămânând internați deocamdată la Buzău. Cei șase pacienți care au traumatisme craniene minore și faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău”, se  mai arată în comunicat.

Sursă amintită menționează că în tură din noaptea de sâmbătă spre duminică, „în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia au fost un medic și șapte asistenți, trei infirmiere și doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoși”.

„Managerul unității medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul și a lovit victimele fără că acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victima care a fost rănită s-a trezit și a reușit să alerteze personalul medical”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii