PSD, avertisment pentru Președinte. ”Își depășește atribuțiile. Tic-tac, tic-tac, domnule Iohannis!” 1
Ultima Ora Politic

PSD, avertisment pentru Președinte. ”Își depășește atribuțiile. Tic-tac, tic-tac, domnule Iohannis!”

”Cu cât se apropie alegerile prezidențiale din acest an, cu atât președintele Klaus Iohannis își depășește tot mai mult atribuțiile conferite de înalta sa demnitate. De câteva luni bune, șeful statului ignoră cu desăvârșire prerogativele constituționale ale funcției sale, și, pentru a suplini lipsa de acțiune și viziune de pe întreg mandatul său de până acum, consideră că este mai potrivit acum să ia ochii românilor cu discursuri politicianiste, populiste, și, mai mult, fără nicio legătură cu anumite subiecte de actualitate.

Ultima astfel de „ieșire din decor” a chiriașului de la Cotroceni s-a petrecut săptămâna trecută, în plenul reunit al celor două camere parlamentare, cu ocazia ședinței solemne organizate de Parlament pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO și a 70 de ani de la actul de înființare a Alianței Nord-Atlantice.

Fără să spună niciun cuvânt aproape despre însemnătatea prezenței României în Alianța Atlanticului de Nord, Klaus Iohannis și-a dat jos haina de președinte și a îmbrăcat-o pe cea de candidat pentru un nou mandat, susținând un discurs în care nu a găsit altceva mai nimerit și „la subiect” de spus în afara unor atacuri nedemne și total exagerate la adresa majorității parlamentare a PSD și a activității Guvernului!

Desigur, demersul electoral al președintelui ar putea fi de înțeles, însă modul, locul și momentul în care domnia sa a căzut de cuviință să îl etaleze a fost unul cu totul și cu totul deplasat! Era vorba despre o ședință parlamentară solemnă, în care subiectul abordat se referea la calitatea României de membru  NATO și la beneficiile incontestabile ai acestor ani pentru țara noastră, în calitate de graniță a Alianței cu estul conflictual al Europei. În schimb, domnul Iohannis a ținut morțiș să arate românilor că el este candidat la președinție, și cum ar fi putut să facă așa ceva decât atacând PSD și reușitele programului nostru de guvernare!        Românii trebuie să știe adevărul, iar adevărul este de partea Guvernului și a majorității parlamentare. Nu a existat până acum niciun fel de modificare a legilor justiției penalizată de Curtea Constituțională, nu a existat niciun „asalt” la adresa statului de drept, nu există niciun act normativ, guvernamental sau parlamentar care să favorizeze pe cineva!

În realitate, rezultatele aplicării Programului de guvernare a partidului nostru înseamnă măsuri concrete pentru dezvoltarea și modernizarea țării, iar creșterea economică susținută din ultimii doi ani are ca efect bunăstarea mult așteptată de oameni. Am majorat salariile și pensiile, am creat locuri de muncă, am dinamizat investițiile, am luat măsuri care să mențină tinerii în țară, am susținut agricultura, întreprinderile mici și mijlocii, clasa de mijloc, precum și familiile, tinerii și copiii. În toate domeniile economice și sociale, PSD a reușit până acum să se țină de cuvânt și să demonstreze că guvernarea noastră este îndreptată exclusiv pe satisfacerea nevoilor oamenilor, iar românii constată aceste realizări în propriile buzunare și în creșterea calității vieții lor de zi cu zi. Cu siguranță, aceste realități sunt deranjante pentru președinte și pentru partidele care încă îl mai susțin…

După ce în cei patru ani de mandat nu a făcut absolut nimic notabil, șeful statului s-a trezit acum și a decis să blocheze activitatea Guvernului! A ținut România fără buget săptămâni în șir, și astfel fapt ce a determinat întârzierea majorării alocațiilor copiilor, votată de majoritatea parlamentară PSD.

Domnule președinte, românii nu mai pot tolera minciunile şi manipulările dumneavoastră! Se apropie decontul mandatului și vă înțelegem supărarea! Tic-tac, tic-tac…, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Georgeta Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.