Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Ultima Ora Politic

PSD atacă dur USR-PLUS. ”Nu sunt în stare să conducă”

Social-democrații au cerut, joi, pe Facebook, USR și PLUS să nu mai dea vina pe PSD pentru propria lor incompetență și pentru faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide.

„Motivul respingerii înscrierii alianței este unul strict juridic, respectiv faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide în Registrul partidelor politice. Această realitate juridică a fost constatată de o largă majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de către cei 5 judecători care fac parte din acest for decizional”, au transmis social-democrații, joi pe Facebook.

„Dacă cei de la USR și PLUS consideră că au fost nedreptățiți, trebuie să aibă încredere în justiție și să urmeze căile legale de atac pentru a-și apăra punctul de vedere. Până atunci rămâne o întrebare pe care trebuie să și-o pună cetățenii acestei țări: Cum ar fi guvernată România de către cei de la USR și PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-și înregistreze propriile partide, așa cum prevede legea?”, a completat sursa citată.

Reacția PSD vine după ce Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a alianței USR PLUS, se arată într-un comunicat de presă a formațiunii conduse de Dacian Cioloș. Liderii PLUS au anunțat că decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.