PSD așteaptă guvernarea Orban. Spun că ei au făcut numai bine românilor 1
Ultima Ora Breaking News Politic

PSD așteaptă guvernarea Orban. Spun că ei au făcut numai bine românilor

În declarația sa politică susținută marți, 22 octombrie, intitulată ,,Guvernarea PSD a fost și este singura opțiune pentru dezvoltarea României prin proiecte sustenabile, pentru o viață mai bună pentru români și pentru respect și curaj în exprimarea identității românești, deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, aduce în discuție câteva proiecte importante realizate la Bacău în timpul Guvernării PSD.

,,Guvernarea PSD a adus bunăstare românilor. Nimeni nu poate contesta acest lucru. Am avut capacitatea de a crește nivelul de trai al românilor prin creșterile salariale importante din diferite domenii, prin accentul pus pe sănătate și educație, și pe progresul real în dezvoltarea infrastructurii, domenii unde era nevoie de viziune, eficiență și sustenabilitate, aduse de programul nostru de guvernare. Deși pe parcursul guvernării noastre au existat voci permanente care au blamat proiectele și măsurile luate de Guvernarea PSD, s-a dovedit că acest Executiv a fost unul dintre cele mai performante. Cu siguranță românii vor răspunde cu aceeași monedă acelor grupuri politice care și-au dorit atât de mult ca moțiunea de cenzură să treacă și să împiedice implementarea până la capăt a programului de guvernare al PSD”.

Claudiu-Augustin Ilișanu afirmă, de asemenea: ,,Măsurile luate de PSD în sprijinul românilor se văd cu ochiul liber. Un exemplu clar este situația proiectelor naționale, cât și a celor locale. Dacă ne uităm în județul Bacău, vedem în mod clar că Guvernarea PSD a avut o contribuție esențială la dezvoltarea și eficientizarea infrastructurii. Deși au existat critici cu privire la realizarea acestui proiect important pentru Bacău și pentru autostrada Moldovei, Guvernarea PSD a sprijinit întru totul acest proiect care poate fi dat ca exemplu de mobilizarea exemplară și de capacitate de implementare rapidă.

Centura Bacăului este dovada clară că prin implicarea Guvernului, prin seriozitatea factorilor locali și prin competența constructorului român, este posibilă realizarea unor obiective mari pentru țara noastră. Pe 22 decembrie 2018 s-a semnat contractul pentru acest proiect, cu o perioadă de proiectare de 6 luni și o perioadă de execuție de 30 luni. În șapte luni de la începerea proiectului, aproximativ jumătate din centura Bacăului este finalizată, iar cetățenii înțeleg că noi am guvernat prin fapte și nu prin vorbe.

Acest lucru este confirmat de evaluarea realizată de către Ministerul Transporturilor, la începutul lunii octombrie, când a constatat că Varianta Ocolitoare a Bacăului a ajuns la 43% din planul de execuție. Aceasta constituie demararea unui alt proiect important din care centura Bacăului face parte, și anume prima autostradă a Moldovei.

Această variantă ocolitoare a Bacăului este parte integrantă din autostrada „Moldova” din coridorul IX Paneuropean. Prin acest proiect, orașul Bacău va deveni cu certitudine un nod important de legătură cu celelalte zone din țară, obiectiv ce va generat totodată și creșterea potențialului turistic și de dezvoltare din această regiune.  De asemenea, prin avansarea documentației pentru Autostrada Bacău – Brașov, un nou proiect se va confirma, unul extrem de important pentru că el va conecta Ardealul cu Moldova”.

Ilișanu încheie declarația sa politică astfel: ,,În ciuda implicării noastre permanente pentru cetățenii pe care îi reprezentăm și a proiectelor solide demarate pentru bunăstarea acestora, Opoziția a adus tot felul de critici guvernării noaste. Vom vedea cum îi vor trata pe români aceste grupuri care își doresc atât de mult guvernarea dincolo de lipsa de viziune și de absența unui program de guvernare. Guvernarea eficientă se face numai cu oameni implicați, oameni cu viziune, cu experiență și nu prin simple vorbe, critici și fake news-uri.

Partidul Social Democrat a dovedit că este singurul capabil să guverneze pe baza unui program sustenabil pe care l-a pus în aplicare pentru binele românilor. Guvernarea PSD a fost și este singura opțiune pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună pentru români și pentru respect și curaj în exprimarea identității românești”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.