Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Ultima Ora Politic

PSD aruncă valul de acuzații. ”Președintele și Opoziția blochează pur electoral dezvoltarea României”

            Deputatul social-democrat Elena Hărătău a susținut miercuri, 27 februarie,  declarația politică intitulată Președintele și Opoziția blochează pur electoral dezvoltarea României declarație politică”, în care a arătat următoarele:

România are un buget important pentru acest an, iar votul final dat pe această lege a confirmat soliditatea majorității parlamentare care susține Executivul PSD. Pentru respectarea adevărului, românii trebuie să știe că majorarea alocațiilor de stat pentru copii, care va intra în vigoare, în ciuda opoziției nefirești a președintelui, este sută la sută reușita parlamentarilor sociali democrați și a partenerilor noștri din majoritate! Așa numita „victorie” a opoziției la acest capitol nu a fost decât un truc ieftin de imagine, un teatru electoral demn de Caragiale. În realitate, opoziția s-a făcut din nou de râs, propunând un amendament fără acoperire bugetară, fapt ce a determinat intervenția promptă a reprezentanților partidului de guvernământ.

Așadar, viața românilor va continua să fie mai bună și în acest an, după creșterea alocațiilor de stat pentru copii, la 150 de lei față de 84 de lei, și la 300 de la 200 pentru copiii de până la doi ani! Îndeplinirea acestui obiectiv se va face însă prin Ordonanță de Urgență a Executivului, deoarece este necesară identificarea unei surse de finanțare neprevăzută inițial în Legea bugetului de stat pentru anul 2019, ce se va îndeplini prin creșterea deficitului de la 2,55% la 2,76% din PIB.

Pentru ca imaginea de ansamblu să le fie total dezolantă, partidele din opoziție au votat, în final, împotriva majorării alocației copiilor! Este un fapt extrem de grav pentru democrația românească și un gest dezonorant pentru aceste partide, care doar mimează că vor binele românilor, dar o fac prin vorbe goale, politicianiste și populiste, și, evident, fără acoperire în fapte.

            Din aceste considerente, este vital, cum spuneam, ca românii să cunoască adevărul, așa cum este el! Iar adevărul este acela că majoritatea parlamentară unită în jurul PSD a votat Legea bugetului de stat, care cuprinde și majorarea alocațiilor pentru copii, cu 272 de voturi „pentru” și 125 „împotrivă”! Cei 125 de parlamentari ai opoziției, prin votul exprimat, au dovedit că nu doresc creșterea alocațiilor copiilor!

Consider că este foarte important ca fiecare dintre cei trimiși de români în forul legislativ să își asume faptele! În acest caz, faptele sunt reflectate în vot! Iar rezultatul votului este cel care contează!

Faptul că președintele a atacat bugetul la Curtea Constituțională este regretabil și are drept consecință blocarea majorării alocațiilor pentru copii de la 1 martie, așa cum era stabilit! În plus, sunt blocate pentru moment lucrările de investiții, absolut necesare dezvoltării României și viitorului tinerei generații!

De altfel, votul la legea bugetului de stat este doar un exemplu al modului populist, politicianist și total dăunător unui climat politic sănătos în care acționează partidele din opoziție. Prin toate demersurile politice și parlamentare, opoziția demonstrează rea credință în ceea ce privește respectarea adevărului, dar și a propriilor votanți. În realitate, opoziția face doar scenarii de imagine în spațiul public, exclusiv în scop electoral și pentru a bloca realizarea Programului de guvernare al PSD.

Sunt convinsă însă că românii nu se vor lăsa păcăliți de demagogia reprezentanților partidelor din opoziție, ei având drept țintă doar viitoarele alegeri din acest an, fără să le pese de adevăratele probleme ale agendei cetățenilor și de nevoile stringente ale acestora. În pofida acestor încercări disperate, PSD își va duce la bun sfârșit cu succes angajamentele făcute oamenilor, care deja simt îmbunătățirea traiului de zi cu zi și a perspectivelor unui viitor dătător de speranțe pentru tânăra generație.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.