PSD aruncă bomba. Dragnea va fi salvat. Modificările codurilor penale vor trece de vot
Ultima Ora Politic

PSD aruncă bomba. Dragnea va fi salvat. Modificările codurilor penale vor trece de vot

Liderul grupului PSD al Camerei Deputaților Alfred Simonis a declarat, la finalul ședinței grupului, că PSD-ALDE are suficiente voturi pentru a adopta proiectele referitoare la Codul penal și Codul de procedură penală, precizând că nu vede de ce alte partide nu ar vota pentru modificarea legilor, conform mediafax.ro

„Avem majoritate în Camera Deputaților. Prin urmare nu văd nicio problemă. Suficiente (voturi – n.r.) pentru a trece cele două legi, Codul penal și Codul de procedură penală, plus alte proiecte. Nu vreau să vorbesc despre UDMR. În principiu nu văd de ce nu ar vota niște legi la care vorbim strict de articole declarate constituționale de CCR. Nu văd de ce nu ar vota”, a afirmat Alfred Simonis, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă președintele Camerei Deputaților va participa la plenul de miercuri, Simonis a răspuns: „Cred că da”.

Camera Deputaților va vota miercuri, de la ora 12.00, în calitate de for decizional, modificarea codurilor penale, după ce proiectele au fost dezbătute în Comisia condusă de Florin Iordache. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproșat că nu inițiază OUG pentru aceste modificări.

Comisia specială pentru legile justiției, condusă de Florin Iordache, a întocmit marți raport favorabil pentru proiectele de lege privind Codul penal și Codul de procedură penală.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.