PSD a căzut sub PNL la intenția de vot. Vezi datele Academiei Române 1
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic Prezidențiale 2019 Social

PSD a căzut sub PNL la intenția de vot. Vezi datele Academiei Române

PSD, formaţiune condusă de Liviu Dragnea, se află continuă scăderea în sondaje, acesta situându-se la 25.5%, la  arată Barometru de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research. Primul loc este ocupat de PNL, formaţiune care are reuşi să obţină 27.6%, potrivit intenţiei de vot exprimată.

Academia Română a prezentat, luni, Barometrul de opinie publică, ediţia de primăvară, acesta fiind realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS. Autorii cercetării au prezentat mai multe tipuri de date referitoare la opinia publică în ceea ce priveşte intenţia de vot la europarlamentare. Astfel, autorii studiului au arătat atât intenţia de vot raportată la cei care au afirmat că sigur vor merge la vot, dar şi procentele care ţin cont de cei care şi-au exprimat intenţia de vor, dar nu sunt foarte siguri că şi ajung la urne.

Prin urmare, în urma răspunsurilor celor care şi-au exprimat o intenţie de vot (adică 63.1% din totalul respondenţilor) sitaţia ar fi astfel:

PNL – 27.6%

PSD – 25.5%

Alianţa 2020 – 16.5%

ALDE – 9,2%

Pro Romania -9.1%

UDMR – 4.8%.

Pe de altă partea, situaţia e puţin schimbată, dacă se iau în considerare doar respondenţiii care sunt siguri că merg la vot, adică 39.2%. Din cei 39.2 care ar merge sigur la vot, PSD ar obţine 26.4%, fiind urmat de PNL  cu 26.1%. Locul al treilea, cu o creştere spectaculoasă, ar fi Alianţa 2020, cu 20.1%. Locul al patrulea ar fi ocupat de Pro Romania  (8.5%), urmat de ALDE (8.2%), UDMR (4.0%) şi PMP (3.5%).

Volumul eşantionului a fost de 1050 de persoane, datele fiind culese în perioada 12 aprilie – mai.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.