Ultima Ora Politic Social

PSD a ajuns la fundul sacului. Încep să facă sute de concedieri

200 de mineri si energeticieni vor fi dați afară de la Complexul Energetic Oltenia! Deputatul de Gorj Dan Vîlceanu crede că motivele concedierii sunt neclare, afirmând că cei care trebuie să plece sunt managerul Sorin Boza și directorii săi.

Complexul Energetic Oltenia a inițiat pe 8 mai procedurile de concediere a 200 de persoane, începând cu 10 iulie. Deputatul de Gorj Dan Vîlceanu susține că argumentele acestor acțiuni nu sunt valabile, acuzând conducerea CEO de proastă manageriere.

Conducerea companiei energetice motivează concedierile din această vară, cu prețul certificatelor, reducerea livrărilor de cărbune și întârzierea adoptării hotărârilor de expropriere pe cauză de utilitate publică, adică propria incompetență. În ceea ce privește prețul certificatelor, reamintim faptul că actuala conducere a avut în luna decembrie o ofertă fermă pentru achiziția de certificate la prețul de 5 euro și a refuzat, pentru ca ulterior să cumpere de la aceeași firmă, dar cu 20 de euro. Conducerea nu a explicat nici până acum de ce a luat această decizie proastă. Angajații nu trebuie să plătească, cu slujba, incompetența sau afacerile conducerii!

Conducerea Partidul Național Liberal, filiala Gorj, solicită demisia conducerii companiei și numirea unor specialiști care să înțeleagă domeniul minier și energetic.Totodată, parlamentarul Vîlceanu solicită directorului general, Sorin Boza, să posteze pe site-ul companiei bilanțul pe anul 2018 și apoi să plece din funcție.

“Rezultatul negativ al companiei va pune semnul egal între managementul dezastruos al lui Laurențiu Ciurel și actuala conducere. Oamenii din companie înțeleg perfect la ce mă refer. Sorin Boza trebuie să-și ia cu el și directorii, unii de pe vremea lui Laurențiu Ciurel iar alții, protejați ai Olguței Vasilescu. Complexul are nevoie de oameni cu expertiză, care să știe ce trebuie să facă în cariere și termocentrale, pentru că se dărămâ toate, și cărora să le pese de angajați, cei care susțin această activitate.”, a declarat deputat de Gorj Dan Vâlceanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.