Nucleară din Parlament. Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici ajunge la Pușcărie. FOTO
Nucleară din Parlament. Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici ajunge la Pușcărie. FOTO
Ultima Ora Economic Politic Social

PSD a ajuns la fundul sacului înainte de europarlamentare. Teodorovici va face concedieri în ministere

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a anuntat, sambata, ca administratia centrala din Romania urmeaza sa fie restructurata in acest an, iar evaluarea situatiei actuale va fi finalizata, in primul trimestru al acestui an.

Eugen Teodorovici a subliniat, sambata, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca, in acest an, se vor face angajari la stat doar „acolo unde este necesar”.

„Nu trebuie sa avem o abordare orizontala. Pot fi situatii, caz cu caz, unde este nevoie de cresterea personalului, dar si zone unde, cu siguranta, este clar ca este nevoie de o diminuare. Va dadeam exemplu, anul trecut, de ministere care au functiile suport undeva la 40% din structura, in conditiile in care la ministerul Finantelor este undeva la 20%. Este o diferenta mare. Este prea mult 40% – sunt bani cheltuiti in mod nejustificat”, a completat Teodorovici.

Ministrul Finantelor nu a dat drept exemplu niciun minister care are o structura prea incarcata, dar a mentionat ca noua structura va fi prezentata public.

„Nu vreau sa anticipez. Noi, saptamana viitoare, stabilim calendarul de lucru pe fiecare entitate in parte. Pana la final de prim trimestru, toate acestea vor fi identificate si vom avea clar o poza a ceea ce trebuie sa fie administratia centrala din Romania, ca sa fie una eficienta si ca sa lucreze pentru mediul economic”, a detaliat Teodorovici.Oficialul de la Finante sustine ca disponibilizarile nu sunt singurele actiuni care pot fi luate pentru restructurarea administratiei publice. De exemplu, ministrul Finantelor a sustinut ca nu este nevoie sa fie angajati oameni noi pentru a recalcula pensiile, ci acestia pot fi realocati din alte zone.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii