Protestele din sănătate: Darius Vâlcov negociază cu sindicatele: "Nu mă impresionează o greva" 1
Ultima Ora Sănătate

Protestele din sănătate: Darius Vâlcov negociază cu sindicatele: „Nu mă impresionează o greva”

Protestele din sănătate continuă și luni după ce toată săptămâna trecută sindicatele au scos personalul medical în stradă.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, participă la negocierile cu managerii de spital în încercarea de a le explica cum au crescut salariile din sănătate. Vâlcov îi are alături pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar și pe Sevil Shhaideh. pentru a domoli protestele din sănătate.

Lia Olguța Vasilescu le-a spus managerilor spitalelor că nu e impresionată dacă o să fie grevă în sistem și că legea salarizării nu se va schimba.

”Legea e bună, e o lege care a crescut salariile, e prima dată când se întâmplă așa ceva. S-a decis convocarea unui grup de lucru. Nu e normal să fie aceleași sporuri toți medicii. Una e un medic care face triaj, alta e un medic care tratează urgențele. Una face un medic la Fundeni, alta un medic la nu știu ce spital. Doamna ministru al Muncii a spus că nu o să fie impresionată de grevă. Doamna Vasilescu a spus că cifra nu se va modifica.”, a spus Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.