Carmen Dan, despre polițistul mort. ”Emoția a trecut. Oare să-mi dau demisia?”
Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale
Ultima Ora Politic

Protest Diaspora. Probleme mari pentru Carmen Dan. Va fi din nou audiată

Protest Diaspora. Probleme mari pentru Carmen Dan. Va fi din nou audiată

Coordonatorul Pro Romania Suceava, deputatul Catalin Ioan Nechifor, a solicitat audiererea ministrului administrației și internelor la Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minorităților nationale, informația apărând pe pagina de facebook Pro România.

Protest Diaspora. Probleme mari pentru Carmen Dan. Va fi din nou audiată 1

„A început sesiunea de toamna a Parlamentului și astăzi, în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minorităților nationale, am solicitat invitarea ministrului administrației și internelor, la ședința urmatoare a Comisiei, pentru a da explicații asupra evenimentelor petrecute la mitingul diasporei, din data de 10 august.

Las deoparte că în orice stat normal, comisia s-ar fi autosesizat și s-ar fi întrunit de îndată, dar trebuie sa recunoaștem ca respectul fata de aceasta comisie e minim, pana acum n-am văzut picior de reprezentant al Guvernului care sa vina sa susțină, sau sa combată, dupa caz, vreun proiect de lege, iar lucrările comisiei nici măcar nu sunt înregistrate video.

Dar, pe de alta parte, este fix de datoria comisiei pentru drepturile omului să analizeze ceea ce s-a întâmplat pentru a preveni situații similare. Nu e vorba de o comisie specială, ci una permanentă care se ocupă de respectarea drepturilor omului. Nu facem altceva decât sa ne facem datoria, iar eu am fost abordat chiar a doua zi după incidentele violente de la mitingul diasporei, de persoane din zona de munte a județului Suceava, care au participat la acest miting și care mi-au cerut să fac ceea ce ține de mine pentru ca oamenii pașnici să nu mai fie agresați de forțele de ordine.

Ceea ce pot să fac este ca, prin Parlament, să vedem ceea ce s-a întâmplat acolo și să vedem unde poate fi legislația îmbunătățită. Dacă vom constata că au fost abuzuri sau încălcări ale legislației penale, vom transmite informațiile anchetatorilor. Din păcate, demersul meu, încă, nu a avut sorti de izbândă, azi nu s-a dorit tranșarea acestei chestiuni prin vot, apreciindu-se ca ar fi bine sa fie prezenți mai mulți membri ai comisiei la discutarea acestei chestiuni legate de invitarea doamnei Carmen Dan. Vestea buna este ca mâine, după votul final de la Camera Deputaților, este din nou sedinta publica și sper ca decizia sa fie favorabila. Dacă nu, ma voi adresa organismelor internaționale sa vedem cum vad, în acest caz, funcționarea unei comisii specializata pe drepturile omului.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.