Prosteală pe față: Învățătorul ”patinuar” zice că a confundat extemporalele. Avea unul în care limba română era altfel...
Ultima Ora Justiție Politic Social

Prosteală pe față: Învățătorul ”patinuar” zice că a confundat extemporalele. Avea unul în care limba română era altfel…

Învățătorul de la Colegiul Mihai Eminescu din Iași, care a corectat greșit tema unui elev din clasa a doua, scriind „patinuar” în loc de „patinoar” și-a recunoscut eroarea, iar comisia de evaluare a propus sancționarea sa, transmite corespondentul MEDIAFAX. Asta după ce , inițal, învățătorul dăduse vina pe familia copilului, care nu ar fi fost suficient de cooperantă…

Cercetările comisiei de evaluare din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” arată că învățătorul care a corectat greșit cuvântul „patinoar” cu „patinuar” ar fi făcut o confuzie în timpul corectării lucrării elevului din clasa a doua. Acesta a evaluat lucrarea în baza altor cerințe, care corespundeau unui alt exercițiu din lucrare.

Administrația școlii a transmis, marți, că dascălul și-a recunoscut greșeala.

„Domnul învățător își asumă faptul că a greșit pe fond de oboseală și pe asemănarea între cei doi itemi pe care i-a corectat. Regretă această greșeală, dar greșeala s-a produs și nu o putem nega”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iași.

Totodată, Consiliul de Administrație al școlii îi va aplica o sancțiune învățătorului.

„Consiliul de Administrație, având în vedere concluziile la care comisia de cercetare a ajuns, a stabilit ca și măsură în această situație, să îi aplice o observație scrisă conform legii învățământului. O sancțiune care trebuie să puncteze ceea ce s-a întâmplat. Aceasta este prima sancțiune, nu au mai fost probleme la această clasă, iar domnul învățător este unul cu experiență și devotat școlii” a adăugat directorul.

Elevul implicat în acest incident va învăța în continuare la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași.

Un învăţător din Iaşi a corectat, la începutul lunii martie, lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe facebook şi a devenit virală.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.