Va fi scandal! 5 milioane de români vor primi decizii de impunere de la ANAF
Ultima Ora Politic

ProRomânia, despre majorarea pensiilor. ”Bătrânețea nu trebuie sa fie o povară”

ProRomânia, despre majorarea pensiilor. ”Bătrânețea nu trebuie sa fie o povară”

Respect pentru seniori: pensionarea, bătrânețea nu trebuie sa fie o povară! Majorarea pensiilor, de la începutul anului viitor, este o prioritate pentru Pro Romania!

”Semne bune anul 2019 nu are pentru cei peste 5 milioane de pensionari! Viitorul nu sună deloc bine pentru părinții și bunicii noștri care au contribuit la fondul de pensii zeci de ani și care nu trebuie să devină asistați social, așa cum intenționează Guvernul Dăncilă”, afirmă deputatul Mihaela Huncă.

“În semn de respect, nu trebuie să-i mințim pe părinții și bunicii noștri cărora le datorăm mult mai mult decât promisiuni deșarte în campania electorală. Cu surle și trâmbițe guvernul lui Liviu Dragnea anunța, la începutul guvernării, creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2019. Neputința și eșecurile celor care conduc acum țara au făcut, din păcate, ca promisiunile care se fac la vreme de campanie electorală să fie  încălcate sau pur și simplu uitate după alegeri. Ce le mai poate spune acum Guvernul acelora care după o viață de muncă au în primul rând nevoie de resurse financiare pentru a putea plăti alimentele și medicamentele din ce în ce mai scumpe?”, avertizează Mihaela Huncă.

De aceea, Pro România susține necesitatea unei noi legi a pensiilor care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019 și care să prevadă și creșterea punctului de pensie.

”Cred că părinții și bunicii noștri au dreptul la acest lucru, mai ales că, dacă stăm și ne gândim, această creștere ar putea să acopere atât inflația cât și creșterea prețurilor. Din respect, nu trebuie să-i păcălim pe cei care își drămuiesc fiecare bănuț, că abia în anul 2021 se vor mări pensiile. Nu vedem niciun sens. Guvernul ar trebui măcar acum să spună adevărul și să-și recunoască neputința și eșecul gestionării fondurilor publice: dacă nu sunt bani în 2019, de unde știm dacă vor fi bani în 2021?  Pentru că Legea pensiilor este cea mai importantă lege din acest an care  privește peste 5 milioane de beneficiari direcți și pe încă 5 milioane care sunt activi și care, prin contribuțiile lor, susțin sistemul public de pensii, nu vom vota o minciună, o promisiune deșartă care aduce lapte și miere în 2021. Pensionarii au nevoie de bani acum, e dreptul lor  pe care trebuie să-l respectăm. Pensiile trebuie să crească din 1 ianuarie 2019! Pro România susține mărirea pensiilor și propune și o sursă de finanțare: suspendarea pentru 1 an a subvenției primite de partidele politice și utilizarea fondurilor pentru plata pensiilor. Este suficient un calcul simplu pentru a constata că din suma totală pentru 2018 plătită partidelor politice (adică aproximativ 190 de milioane lei) pot fi plătite 300.000 de pensii minim”, a concluzionat deputatul Mihaela Huncă.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii