Promisiuni pentru femeile și mamele dintr-un oraș din România 1
Ultima Ora Politic Social

Promisiuni pentru femeile și mamele dintr-un oraș din România

Administrația locală, preocupată de îmbunătățirea condițiilor femeilor și mamelor din municipiul Bacău

Împreună cu primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, am participat la o întâlnire a membrelor Organizației Femeilor Social Democrate din capitala reședință de județ. Cu acest prilej, primarul Cosmin Necula a prezentat proiectele aflate în derulare în ceea ce privește construirea de noi creșe și grădinițe, precum și proiecțiile investiționale viitoare pentru dezvoltarea Bacăului.

În prezent, Primăria Bacău a aprobat nouă proiecte de mobilitate urbană, în valoare de peste 48 de milioane euro, care vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă. După implementarea acestora, fața Bacăului se va schimba radical în bine, și vom avea un municipiu mult mai prietenos cu locuitorii și vizitatorii săi, dezvoltat urbanistic pe principii de durabilitate și respect față de mediul înconjurător.

Aprobarea acestor proiecte reprezintă încununarea muncii derulate de administrația publică băcăuană în ultimii trei ani, muncă începută în 2016 cu elaborarea Planului de Mobilitate și a Strategiei de Dezvoltare, documente strategice aprobate în Consiliul Local în 2017.

În acest context, am prezentat măsurile guvernamentale, legislative și sociale adoptate de Guvernul și majoritatea parlamentară PSD, care au avut ca efect direct îmbunătățirea condiției femeii, atât în societate, cât și în politică. Este evident că în toate domeniile de activitate unde femeile ocupă un rol primordial, fie că vorbim de sprijinul familiilor și a copiilor, fie de încurajarea accesului pe piața muncii, sau eliminarea discriminărilor legate de salarii și pensii, guvernarea PSD a adoptat strategii și politici publice pozitive, iar rezultatele sunt cele așteptate de către reprezentantele sexului frumos”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.