Uluitor. Spitalul județean din Vaslui dă pacienților apă infestată cu E-coli
Sistemul de sănătate explodează. Zeci de bolnavi au ieșit la protest în fața CNAS
Ultima Ora Sănătate

PROMISIUNI. ”Ministerul Sănătăţii va rezolva deficitul de paturi şi spaţii existent în prezent”

„Ministerul Sănătăţii va rezolva deficitul de paturi şi spaţii existent în prezent”

Deputatul social democrat Carmen Holban s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, solicitând lămuriri privind retrocedarea spitalelor şi a altor unităţi medico-sanitare din judeţul Dâmboviţa. 
Parlamentarul PSD Dâmboviţa a reiterat în documentul oficial trimis conducerii MS faptul că statul român a fost obligat de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) să remedieze problema retrocedărilor.

„Sunteţi, bineînţeles, informată despre stadiul spaţiilor aparţinând Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor subordonate care au fost sau sunt în curs de retrocedare, atât la nivel naţional, cât şi judeţean”, a subliniat Carmen Holban.
În finalul interpelării, deputatul dâmboviţean a cerut ministrului Pintea răspuns la următoarele întrebări: „1. Câte imobile care aparţin Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor subordonate au fost retrocedate sau sunt în curs de retrocedare, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Dâmboviţa?; 2. Care a fost destinaţia spaţiilor retrocedate ale Ministerului Sănătăţii?”.
„La nivel naţional, există încă o criză de paturi şi de spaţii care deservesc funcţionarea sistemului medico-sanitar, astfel încât se impune o strategie investiţională pentru a rezolva deficitul din prezent. Sunt convinsă că doamna ministru Pintea face toate demersurile pentru ca situaţia patrimoniului sănătăţii să fie îmbunătăţit, în scopul oferirii unor servicii medicale de calitate pacienţilor”, a concluzionat deputatul PSD Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.