PROIECT URIAȘ PENTRU ORAȘUL BACĂU - REZERVĂ DE APĂ POTABILĂ. INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO
Județul și municipiul Bacău în ochii PSD – un imens șantier de dezvoltare
Ultima Ora Politic

Promisiune uriașă pentru băcăuani. PSD spune că va rezolva problema apei din municipiu

Administrația primarului Cosmin Necula rezolvă problema apei din municipiul Bacău

Municipiul Bacău este un imens șantier, mulțumită inițiativelor asumate de primarul Cosmin Necula, inițiative care și-au găsit binemeritata susținere din partea Guvernului PSD. Se lucrează peste tot. De la șantierul Rezervei de apă a Municipiului Bacău, proiect strategic finanțat de Executiv prin PNDL, la infrastructura rutieră a orașului, de la Insula de Agrement la Programul „Clasa zero”, în acest an extins și la clasa a V-a.

Aceste investiții constituie certificarea faptului că administrația PSD a Municipiului Bacău știe ce are de făcut și că, prin proiectele promovate, va rezolva probleme care nu au fost abordate niciodată de fostele administrații care s-au perindat la cârma orașului Bacău.

Rezerva de apă este proiectul prin care primarul Cosmin Necula și Guvernul PSD vor intra în istorie prin sfârşitul crizei apei în Bacău. Orașul nu va mai depinde de o singură alimentare cu apă – aducțiunea Valea Uzului -, aşa cum s-a întâmplat până acum, și va dispune în sfârşit de propria sursă de apă, graţie fronturilor de captare modernizate aflate în vecinătatea Bacăului. Lucrările la Rezerva de apă sunt în curs, cu o bună mobilizare din partea constructorului.

După mai bine de 15 ani, una dintre cele mai importante intrări către orașul Bacău, Calea Bârladului, a fost modernizată și reasfaltată. Alte străzi, Venus, Prieteniei, Alecu Russo, Constantin Mușat, H. Coandă, Constantin Ene, Preungirea Bradului sau Erou Ciprian Pintea, au fost sau sunt în curs de reabilitare, prin turnarea de covor asfaltic, în cadrul unui program de aproximativ 25 milioane lei derulat în acest an de Primăria Bacău, program care vizează și reabilitarea altor artere din municipiu.

Infrastructura educațională beneficiază și în acest an de investiții importante, mai ales prin continuarea programului de dotare și modernizare a claselor pregătitoare. Vor fi modernizate și dotate 54 de clase pregătitoare din 23 de unități educaționale. Pentru întâia oară, programul va trece și spre ciclul gimnazial, prin modernizarea și dotarea a 60 de clase a V-a din 28 de școli din oraș. Peste 3.200 de elevi, părinții acestora și cadrele didactice se numără printre beneficiarii direcți ai investițiilor din acest an.

Atragerea fondurilor europene este o altă prioritate a municipalităţii băcăuane. În luna mai a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul „HUB Tineret – Cinema Orizont”, proiect în valoare de 4,7 milioane euro, finanțat prin Axa Prioritară 2.1 B din cadrul POR 2014 – 2020. De asemenea, din cele nouă proiecte de mobilitate urbană depusă pe Axa 4 POR – Dezvoltare Urbană Durabilă, patru se află în etapa de precontractare, urmând să fie semnate contractele de finanțare.

Toate proiectele amintite au parcurs etapele de evaluare a conformității administrative și eligibilitate, precum și cele tehnico-financiare, şi sunt convinsă că, după finalizarea acestora, municipiul Bacău va avea cu adevărat faţa europeană binemeritată, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii