Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Promisiune PSD: Spitalul Regional de Urgență Cluj, un vis ce devine realitate!

Ceea ce părea până acum un deziderat de neîndeplinit, respectiv construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj, trece de la stadiul de vis la realitate! Sunt bucuroasă că realizarea acestei investiții a devenit o certitudine după ce, săptămâna trecută, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului.

Avem, așadar, confirmarea faptului că Spitalul Regional de Urgență Cluj Napoca va fi construit, pe o suprafață desfășurată de 151.891 mp, acesta urmând a avea un număr total de 849 de paturi, din care 744 pentru îngrijiri acute, împărțite între specialitățile chirurgicale și medicale incluse în cele șase centre. Vor exista și 105 paturi pentru îngrijiri critice, inclusiv pentru pacienții care au suferit arsuri, astfel rezolvându-se o mare problemă pentru sistemul nostru de sănătate. Noul și modernul spital clujean va avea 19 săli de operație, valoarea totală a investiției fiind de 2.568.751 mii lei. Unitatea medicală va fi construită pe șapte nivele, va avea 1.396 locuri de parcare, precum și un heliport H-3 pe acoperiș, care va deservi un elicopter pentru intervenții operaționale specifice.

Spitalul Regional de Urgență Cluj Napoca va beneficia de un concept organizațional de specialități medicale grupate în centre, o premieră absolută pentru România. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele clinice de grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, care va răspunde necesității realizării unei relații interconectate pentru furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară.

Viitorul Spital Regional de Urgență va fi construit pe conceptul de clădire verde, urmând a fi o construcție nouă, sustenabilă, durabilă, non-toxică, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, cu eficiență energetică ridicată, consum de apă redus, confort interior sporit și emisii reduse de noxe. El va înlocui în totalitate activitatea  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă și va absorbi mai multe servicii de urgenţă din alte spitale clujene.

Sunt convinsă că Spitalul Regional de Urgență Cluj va furniza servicii medicale de înaltă ținută, de nivel european, cu un sistem multidisciplinar care va asigura siguranță și stabilitate pacienților. Dotarea va fi, de asemenea, de cea mai înaltă performanță, cu ultimele cuceriri în ceea ce privește echipamentele și aparatura medicală.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va deservi un număr însemnat de oameni din Regiunea Nord Vest a țării, dar și din întreaga Transilvanie, care vor beneficia de facilități moderne și echitabile, precum și de calitatea serviciilor de prevenire, diagnostic și terapeutice. Ministerul Sănătății speră că în această toamnă Comisia Europeană va aproba cererea de finanțare, iar apoi pașii până la începerea efectivă a lucrărilor vor fi foarte ușor de parcurs!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Cristina Burciu.â

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.