Video. Uluitor. PSD a pus copiii să le cânte imnul. ”PSD-ul nu jignește/ El doar ne ocrotește”
Ultima Ora Politic

Promisiune PSD. ”Ducem România europeană spre dezvoltare, progres şi modernitate”

Deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură: „Ducem România europeană spre dezvoltare, progres şi modernitate!”

România aniversează astăzi pentru a 13-a oară Ziua Europei după integrarea în marea familie europeană. Ziua de 9 mai este nu doar Ziua Europei, ci semnifică alte două repere emblematice pentru naţiunea noastră: Ziua Independenţei, proclamată în 1877, şi Ziua victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945. Aşadar, sunt trei evenimente reprezentative din istoria României, iar prezentul ne găseşte pe făgaşul european ireversibil, unde ne este şi ne-a fost dintotdeauna locul.

Uniunea Europeană s-a consolidat pe principiile unităţii, diversităţii, culturii, solidarităţii, dialogului şi civilizaţiei. Ziua Europei, cunoscută şi ca Ziua Uniunii Europene sau Ziua Schuman, marchează declaraţia istorică din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care a propus un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru a fi eliminate pentru totdeauna rivalităţile istorice dintre cele două ţări.

România sărbătorește în acest an Ziua Europei în înalta demnitate conferită de deținerea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, în care am demonstrat că ne ridicăm la nivelul celorlalte țări membre, prin toate acțiunile politice și diplomatice organizate de la începutul anului. Eforturile Guvernului PSD de a asigura un mandat pozitiv, cu rezultate concludente, la conducerea Consiliului UE, au fost remarcabile și au atras aprecierile conducătorilor europeni.

Sunt încrezătoare că în perioada următoare progresele țării noastre pe calea europeană vor fi dinamizate, astfel încât să ne putem valorifica la maximum potențialul uman și tradițiile cultural-istorice, pentru a deveni cu adevărat o națiune de prim rang în Europa!

De Ziua Europei, aș vrea ca toţi românii să  se implice pozitiv în tot ceea ce fac, deoarece doar astfel putem duce România europeană spre dezvoltare, progres şi modernitate!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Alexandra Presură.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii