Copiii români sunt în pericol. Ce măsuri se cer pentru nu a fi expuși la muncă forțată și periculoasă
Eurostat
Ultima Ora Politic

Proiect finanțat din fonduri europene. ”O şansă la educaţie pentru copii”

Luni, 22 aprilie, la Palatul Victoria, a fost lansat un proiect cu impact social major, finanţat din fonduri europene. Mă refer la programul care va facilita accesul copiilor în creşe.

Copiii reprezintă cea mai importantă resursă a unui stat, iar facilitarea accesului acestora la educaţie reprezintă cea mai bună investiţie pentru viitorul României.

Este evident că o societate poate evolua doar prin educaţie, iar proiectul se va adresa copiilor cu posibilităţi reduse, prin dezvoltarea sistemului de educaţie timpurie.

Promovarea programului reprezintă o dovadă în plus, după creşterea salariilor din sistemul de educaţie, că educaţia reprezintă un domeniu prioritar pentru Guvernul PSD-ALDE.

Practic, implementarea lui va permite unui număr de 30.000 de copii să aibă acces gratuit în creşe.

În acest sens, copiii cu vârsta de până la 2 ani ai căror părinţi nu au un loc de muncă, precum şi cei care provin din familii cu venituri reduse, care aparţin categoriilor vulnerabile, vor fi principalii beneficiari ai proiectului.

De asemenea, prin acest program vom susţine şi copiii cu unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate.

Implementarea acestui program este necesară în România, ţinând cont că doar 2% din copiii aflaţi în situaţiile menţionate mai sus sunt înscrişi astăzi la creşă.

De cele mai multe ori, copiii care provin din astfel de familii nu au posibilitatea de a fi înscrişi la creşe, iar acest lucru are impact negativ asupra dezoltării lor intelectuale ulterioare.

Din acest motiv considerăm absolut necesară promovarea unor iniţiative de acest gen, care să faciliteze accesul la educaţie a cât mai multor copii care aparţin categoriilor vulnerabile.

Promovarea proiectului reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea serviciilor de educaţie şi îngrijire timpurie, atât de necesare pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor din România.

Valoarea acestui proiect este de 168 de milioane de euro, o sumă suficientă pentru atingerea obiectivelor asumate prin program.

Vreau să felicit Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale pentru promovarea acestui proiect, finanţat din fonduri europene, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Anișoara Radu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.