gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar a fost adoptat în Camera Deputaților
Proiect de lege respins. Deputații care săvârșesc abateri grave nu scapă de suspendare
Ultima Ora Politic

Proiect de lege respins. Deputații care săvârșesc abateri grave nu scapă de suspendare

Camera Deputaților a respins, marți, un proiect de hotărâre care modifică Regulamentul de funcționare al forului legislativ în sensul în care deputații care săvârşesc abateri grave, în mod repetat, nu mai sunt suspendați temporar de la participarea la activitățile Parlamentului.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că, în cazul unor abateri grave ale deputaților, săvârşite în mod repetat, Biroul Permanent poate să dispună, fără a aduce atingere dreptului de vot în şedinţa de plen, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activităţile Parlamentului. Suspendarea se aplică pentru o perioadă cuprinsă între două şi 30 de zile lucrătoare. Unul dintre amendamentele Comisiei de regulament a fost eliminarea acestei prevederi, pentru corelare cu textele declarate neconstituționale de CCR.

Proiectul de Hotărâre nu a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptat în plen. S-au înregistrat 109 voturi „pentru”, 40 „împotrivă” şi 94 de abţineri.

O altă modificare prevedea ca birourile comisiilor permanente să fie compuse din câte un preşedinte, trei – patru vicepreşedinţi şi doi – trei secretari, cu excepţia Comisiei pentru Regulament, al cărei birou este compus din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.

Liderul PRO România, Victor Ponta, a solicitat amânarea proiectului de hotărâre deoarece vrea să propună o nouă modificare.

„Având în vedere faptul că au intervenit schimbări semnificative în ponderea şi componenţa grupurilor prin afilierea a 14 deputaţi la grupul PRO Europa, vreau să vă rog să amânăm acest proiect de hotărâre, având în vedere faptul că oricum grupul se va redenumi, se va numi grupul PRO Europa Liberal Democrat, va avea doi vicelideri în plus, domnul Varujan Vosganian şi domnul Daniel Olteanu, şi devenind al treilea grup parlamentar cred că este necesară o discuţie suplimentară între liderii de grup privind reprezentarea în comisii”, a declarat Victor Ponta în plenul Camerei Deputaților.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.