Proiect de lege după crima de la Caracal: cartelele PrePay, achiziționate doar cu buletinul 1
Ordonanță de urgență aprobată. Cartele PrePay vor fi cumpărate doar cu buletinul
Ultima Ora Politic Social

Proiect de lege după crima de la Caracal: cartelele PrePay, achiziționate doar cu buletinul

Deputatul PMP Petru Movilă că va redepune în Parlament proiectul de lege privind achiziția cartelelor Pre-Pay doar cu buletinul, în cazul în care autoritățile nu vor lua măsurile necesare până la 1 septembrie.

„Dacă autoritățile nu vor lua măsurile necesare până la 1 septembrie, voi redepune, în prima săptămână de activitate a Parlamentului, proiectul de lege privind achiziția cartelelor prepay doar cu buletinul. Proiectul a fost respins în 2013 și a fost nevoie de o tragedie pentru a i se demonstra necesitatea. Deja o parte din colegii mei parlamentari, de la toate partidele, și-au anunțat susținerea, prin semnătură și vot, pentru acest proiect. Voi solicita ca acesta să intre pe procedură de urgență”, a transmis Petru Movilă, într-o postare pe Facebook.

Deputatul PMP a mai adăugat faptul că de data aceasta proiectul ca avea o prevedere care să stabilească clar că minorii nu pot achiziționa cartele Pre-Pay.

Parlamentul a respins, atât în 2011, cât și în 2013, un proiect inițiat de actualul deputat PMP Petru Movilă care prevedea ca persoanele să cumpăre cartele PrePay doar cu buletinul. Autoritățile puteau identifica locul apelului și deținătorul cartelei, deoarece companiile erau obligate să le transmită aceste date.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.