Reuniunea Directorilor privind Managementul Chimicalelor
Ultima Ora Politic

Programul „Start-Up Nation” dezvoltă economia locală nemțeană

Deputatul PSD de Neamţ Alexandru Rotaru a făcut referire, în declaraţia politică susţinută miercuri, 27 februarie, la programul Start-Up Nation.

“Sprijinirea sectorului IMM-urilor reprezintă o prioritate a Programului de guvernare PSD – ALDE, iar „Start-Up Nation România” urmărește să creeze o masă antreprenorială matură, care să producă locuri de muncă. Din decembrie 2018, la nivel naţional, nu mai puţin de 33.514 firme au aplicat pentru a obține finanţări nerambursabile de 200.000 de lei”, a declarat deputatul PSD.

Alexandru Rotaru a arătat în continuare: „Sprijinirea dezvoltării IMM-urilor reprezintă un impuls energic pentru economie. Din mai multe motive: are impact asupra reducerii ratei şomajului, a creșterii competitivităţii afacerilor mici și mijlocii, dar, cel mai relevant aspect, poate motiva tot mai mulți români, în special pe tineri, să rămână în România şi să înceapă să desfăşoare activităţi de antreprenoriat.

Îmbucurător este faptul că tot mai mulți români încearcă să devină antreprenori – asta înseamnă că au mai multă încredere în economia românească și sunt dispuși să investească la rândul lor aici. Ca să ne uităm doar pe datele din Neamț, pentru ediția a II-a au aplicat 441 de firme la Start-Up Nation, față de 210 în prima ediție.

Faptul că, la nivelul județului Neamț, numărul cererilor s-a dublat, înseamnă că economia merge într-o direcție bună și îmi doresc  ca cei care au aplicat să reușească să contribuie realmente la creșterea economică a județului nostru.”a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Alexandru Rotaru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.