Procurorul general avertizează: ”Un 10 august poate să apară oricând”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Procurorul general avertizează: ”Un 10 august poate să apară oricând”

Procurorul general interimar, Bogdan Licu a avut, joi, la Parchetul General, o întâlnire cu şefii parchetelor din ţară, cu procurorii șefi DNA și DIICOT.

A fost prima ședință după plecarea din funcţie a lui Augustin Lazăr. La întrunire a participat și ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall. Temele de discuție au vizat activitatea Ministerului Public, dosarele de la Parchete, printre care și cel referitor la intervenția jandarmilor asupra manifestanților din 10 august anul trecut, dar și imaginea Ministerului Public din ultima perioadă.

„În dosar se cercetează absolut toate faptele, împrejurările pe care le știți cu toții. Am avut mai multe întâlniri cu procurorii militari care instrumenteaza cauza si le-am solicitat celeritate. România traverseazță perioada electorală, va fi campanie încă un an și jumătate, un 10 august poate să apară oricând”, a declarat Bogdan Licu.

„Discuţiile au fost în general pe probleme administrative şi organizatorice (…) Problemele administrative pleacă în primul rând de la buget, care în momentul de faţă este subdimensionat şi continuăm cu alte probleme organizatorice la nivelul instanţelor, al parchetelor”, a spus Bogdan Licu.

De asemenea, după ședință Bogdan Licu a precizat se află în fața unui conflict între procurorul de şedinţa și Secţia specială care a retras apelul și cere câte un referat ambelor părți.

„Apelul a fost restras în urmă cu două săptămâni. În momentul de faţă, mă aflu într-un conflict de competență între procurorul de şedinţă, care este procurorul din cadrul Secţie judiciare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia specială, care a retras apelul. Am cerut ambelor părţi să îmi prezinte câte un referat, care să cuprindă motivele, considerentele legale care au stat la baza acestor decizii ale fiecăruia şi urmează să hotărăsc ce e de făcut mai departe. Am solicitat în scris acest lucru”, a spus Licu.

Licu a mai spus că vor fi demarate verificări.

„Nu procurorul general demarează controale. Putem face doar verificări punctuale prin Serviciul de Îndrumare şi Control. Verificările generale, controlul sunt făcute de Inspecţia Judiciară”, a mai spus Bogdan Licu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii