Probleme pentru Traian Băsescu. Denunțat la Parchetul General
Partidul lui Băsescu divulgă condițiile puse lui Orban pentru a-i susține Guvernul
Ultima Ora Politic

Probleme pentru Traian Băsescu. Denunțat la Parchetul General

Fostul vicepreşedinte al PMP Radu Cristescu a anunţat marţi că a depus un denunţ la Parchetul General la adresa lui Traian Băsescu, motivul fiind faptul că ar fi avut „calitatea de colaborator al Securităţii”, conform mediafax.ro

„Azi am depus un Denunţ la Parchetul General împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu. Având în vedere datele apărute în mass media din care reiese faptul că a deţinut calitatea de colaborator al Securităţii, nu avea dreptul de a candida şi de a fi ales in functia de Presedinte al Romaniei – functie pe care a detinut-o pe parcursul unui numar de doua mandate si respectiv de a fi inclus in anul 2016 pe listele la alegerile parlamentare si inclusiv nu avea dreptul de a candida şi de a fi ales in functia de senator in Parlamentul Romaniei si de asemenea nu avea dreptul de a candida la alegerile europarlamentare din 2019”, a scris Radu Cristescu, marţi, pe Facebook.

Pe 22 mai, Radu Cristescu a fost exclus din PMP, şi demis din funcţia de vicepreşedinte, în şediinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului, de către Traian Băsescu, Motivul excluderii a fost atacul la adresa lui Eugen Tomac, Băsescu cerându-i atunci lu iCristescu să vină cu probe pentru afirmaţiile făcute.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

În replică fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, pe 6 iunie, că „garantează” că nu are cum să piardă procesul cu CNSAS, care a cerut instanţei să constate calitatea sa de colaborator al Securităţii. ”Sunt acuzaţii fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză”, a mai spus el.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.