Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Politic

Probleme pentru Tăriceanu, înainte de prezidențiale, la care vrea să candideze. Urmărire penală pentru luare de mită

Probleme pentru Tăriceanu, înainte de prezidențiale, la care vrea să candideze. Urmărire penală pentru luare de mită

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la România TV că este siderat că DNA i-a deschis un dosar pentru luare de mită şi consideră că acesta este unul fabricat, menit să-l scoată din cursa pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Între timp, preşedintele Senatului şi-a anulat vizita pe care urma să o facă la Madrid.

„Până în acest moment nu exista niciun fel de solicitare oficială a DNA, care să mă vizeze. Am vazut că în massmedia, unde de obicei se scurg informaţii din DNA, au apărut diverse comentarii care se centrează pe aşa-numitul dosar Microsoft. Nu e prima oară cand in spatiul public apar astfel de zvonuiri care ma vizau şi pe mine, au mai apărut în 2015”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la acuzaţiile în sine, el a răspuns: „Contractul pentru licenţele Microsoft a fost consfinţit în 2004, înainte să fiu eu prim-ministru. În timpul mandatului meu nu s-a făcut nicio plată, prima plată a fost făcută în 2009, când nu mai eram prim-ministru. Orice acuzaţie referitoare la mită e o aberatie. Eu sunt siderat.

Suntem în campanie electorală, a început campania electorală, iar la noi campania electorală aşa se duce. Nu m-am ferit să spun că nu-mi este străină ideea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale, mă gândesc la ea. Am fost achitat pentru mărturie mincinoasă, acum s-a scos un alt dosar. România a fost şi este probabil condusă în continuare de forţe oculte, ilegitime”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.