Guvernul Dăncilă va primi o scrisoare foarte DURĂ din partea Comisiei Europene, pe tema JUSTIȚIEI
Ultima Ora Politic

Probă clară că PSD nu ar putea gestiona o criză economică globală sau regională

Probă clară că PSD nu ar putea gestiona o criză economică globală sau regională. Cu Fondul de rezervă gol, Guvernul umblă la banii din privatizări.
Deputatul USR Silviu Dehelean susține că decizia Guvernului de a împrumuta primăriile din banii din privatizări dă adevărata măsură a eșecului financiar produs de Partidului Social Democrat. Încă o dată, primăriile nu au soluții financiare pentru asigurarea furnizării energiei termice în această iarnă. Doar că, de această dată, fără a fi criză economică, Guvernul României nu își permite să susțină primăriile din Fondul de rezervă și apelează la banii din privatizări.

 

” În termeni de administrație publică locală și central, iarna românească e definită prin surprinderea cu care întâmpinăm prima ninsoare și temerea că nu vom avea căldură. Evident, majoritatea primăriilor din teritoriu nu au resursele financiare pentru a garanta furnizarea energiei termice. E o discuție mult prea amplă despre soluțiile prin care UAT-urile ar putea deveni eficiente economic. Însă Guvernul României pretinde periodic că atinge noi culmi ale performanței financiare. Ministrul Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu, ne-a anunțat încă din decembrie 2014 că PSD a transformat România în ”Tigrul Europei”, iar guvernările pesediste ulterioare nu au făcut decât să caute noi metafore de autopromovare. Totul funcționează în economia românească, iar resursele bugetare sunt practic nelimitate, deducem din triplările de pensii și salarii anunțate de liderii PSD pentru anii viitori. Până atunci, însă, nu s-a terminat acest an. Urmează iarna, urmează frigul. Și ca să ne permitem să supraviețuim termic acestei ierni, Guvernul ”Tigrului Europei” folosește banii din privatizări, căci Fondul de rezervă e gol. Gol, ca discursul mincinos-lăudaros al Partidului Social Democrat, care abia a găsit 450 de milioane de lei.

 

Sigur că rațiunea ne împiedică să luăm în calcul promisiunile PSD. Însă tot rațiunea ne obligă să ne întrebăm: dacă în plină așa-zisă suficiență economică a țării, Guvernul găsește cu greu banii pentru asigurarea energiei termice pe timp de iarnă, cum va gestiona Partidul Social Democrat posibila criză economică, globală sau regională, estimată pentru a doua jumătate a lui 2019 sau începutul lui 2020?”, precizează deputatul Silviu Dehelean.

Probă clară că PSD nu ar putea gestiona o criză economică globală sau regională 1

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.