Pro România, amendament la buget. Partidele nu vor mai primi bani 1
Ultima Ora Politic

Pro România, amendament la buget. Partidele nu vor mai primi bani

Vicepreşedinta partidului Pro România Ioana Petrescu a declarat miercuri, la Timişoara, că deputaţii formaţiunii politice au depus un amendament la proiectul de buget pentru ca suma de 400 de milioane de lei alocată partidelor în acest an să fie direcţionată spre alte scopuri.

„Un amendament pe care noi îl considerăm important şi pe care l-am depus marţi se referă la acea sumă de 400 de milioane de lei care merge spre partidele politice şi am propus ca această sumă să fie zero în anul 2019 şi să fie folosiţi pentru alte scopuri”, a afirmat Ioana Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al Finanţelor în guvernarea Ponta a subliniat că cei din Pro România sunt preocupaţi să propună măsuri de reducere a deficitul comercial, urmată de o scădere a euro, astfel încât românii să nu fie afectaţi de schimbul euro-leu.

Referitor la OUG 114, Ioana Petrescu susţine că a fost aprobată „în pripă, fără nicio consultare”, Pro România cerând abrogarea ordonanţei.

„Noi vrem abrogarea OUG 114, în primul rând pentru că are efecte nocive asupra cetăţeanului. După ce această ordonanţă a trecut, cifrele arată creşteri de preţuri în domeniul telecom, una din marile companii care a anunţat deja creşteri la facturi, o creştere a importurilor la electricitate de 200%, de asemenea vedem că nu băncile suportă taxa pe lăcomie, ci o transferă şi multe bănci au anunţat că nu vor mai face investiţii, o bancă a anunţat că va concedia câteva sute de angajaţi. Peste tot, în mediul de afaceri, ni se spune clar că investiţiile sunt îngheţate din cauza impredictibilităţii şi a taxei pe cifra de afaceri”, a spus Ioana Petrescu.

Ea a catalogat, totodată, ca inadmisibil „acest ping-pong între palate” cu proiectul de buget, adăugând că „o mare parte din vină este a guvernului, pentru că nu avem un buget în martie, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care nu a promulgat acest buget”.

Potrivit fostului ministru al Finanţelor, efectele negative ale lipsei legii bugetului sunt mari, iar aprobarea lui în aprilie sau mai lasă foarte puţine luni din an pentru demararea investiţiilor publice, chiar dacă acestea au fost reduse în ultimii ani.

„Multe ministere au probleme pentru că nu au bugetul, aşa este Ministerul Sănătăţii, care nu poate da drumul la lista de medicamente noi. Există mari probleme şi la primării, mai mulţi edili au anunţat că sunt probleme cu plata salariilor, pentru că bugetele locale nu sunt aprobate. Pro România a depus mai multe amendamente în termen pentru acest buget şi sperăm să treacă cât mai repede, pentru activitatea să nu fie afectată”, a spus Ioana Petrescu.

Vicepreşedinta Pro România participă, miercuri după-amiază, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Timişoara.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.