Pro România a răbufnit. ”Autostrada Unirii, Iași-Târgu Mureș, să intre în regim de urgență”
Ultima Ora Politic

Pro România a răbufnit. ”Autostrada Unirii, Iași-Târgu Mureș, să intre în regim de urgență”

Pentru români și pentru Pro România, autostrada Unirii, Iași –Târgu Mureș reprezintă o prioritate națională! În regim de urgență Guvernul va trebui să semneze contractul pentru realizarea autostrăzii Moldovei!

Românii au votat,  iar Pro România trece la treabă!  Votul românilor din 26 mai a fost însușit de liderii noii forțe politice din România.  Românii au dat un vot de „amendă”, sancționând cu ștampila, în mod simbolic, incapacitatea Guvernului de a gestiona marile lucrări de infrastructură. Peste 9 milioane de români au votat în primul rând pentru deschiderea României către Europa, lucru care se poate face și prin investiții majore în infrastructură. De aceea, Pro România consideră că  Guvernul nu va mai putea tergiversa programul operațional de  infrastructură mare care va trebui să treacă de la discuții teoretice la semnarea a 5 contracte de importanță majoră pentru țară: 3 contracte pentru spitalele regionale și 2 contracte pentru realizarea autostrăzii Moldovei și autostrăzii Pitești-Sibiu.

Subliniez din nou faptul că Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni este de o importanță capitală pentru dezvoltarea economică a țării și pentru eliminarea decalajelor existente la ora actuală între Moldova și alte regiuni dezvoltate ale României. Comisarul european Pro România, Corina Crețu, a susținut și va susține cu tărie de la Bruxelles finanțarea din bani europeni a acestei autostrăzi, în ciuda pasivității Guvernului.  Din respect pentru alegători, Pro România susține cu tărie  că  degeaba s-a obținut votul românilor,  dacă nu suntem în stare să facem ceva pentru această țară. Noi nu ne jucăm cu soarta României, și nu punem mai presus procentele electorale față de bunăstarea cetățenilor!  Noi  ne implicăm!  Sper că mesajul Pro Europa al votului din 26 mai a fost înțeles: parteneriatul public privat  pentru realizarea investiției este până acum, un eșec al Guvernului, cu doi ani de întârzieri, birocrație și tergiversări!

Există bani europeni pentru realizarea autostrăzii, am avut și avem sprijin de la Bruxelles. Pro România avertizează că nimic nu va mai justifica de acum înainte lipsa de acțiune a guvernului PSD!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Pro România Mihaela Huncă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.