Noul Cod Administrativ încalcă Constituția. Vezi aici neregulile
Prin Codul Administrativ, baronii PSD vor să fure ce a mai rămas din România
Ultima Ora Politic

Prin Codul Administrativ, baronii PSD vor să fure ce a mai rămas din România

Imediat după alegerile europarlamentare, fără niciun fel de dezbatere publică sau minim anunț în prealabil, guvernarea Dăncilă decide să dea Ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Administrativ. Cu aviz negativ de la Consiliul Economic și Social, documentul a intrat în vigoare în buza vacanței parlamentare! S-a discutat mult despre o singură modificare, una care a vrut să mascheze alte prevederi toxice, aceea că se va reveni la alegerea nominală a președintelui Consiliului Județean.

De fapt, Guvernul PSD a adoptat prin OUG controversatul Cod Administrativ pentru a liniști baronii locali în urma alegerilor și a le arăta că încă dețin puterea și au un Guvern la picioarele lor care le poate rezolva problemele. Pe spinarea întregii Românii, o mână de oameni, potentații locali PSD au primit asigurarea că încă sunt la putere, în ciuda scorului rușinos din alegeri.

Prin această formă de Cod Administrativ sunt oferite noi privilegii baronilor PSD. Farsa merge mai departe: baronii sunt protejați de controlul centrului și se ajunge la feudalizarea administrației locale! Mai mult, în buna tradiție a grijii purtate infractorilor de rang înalt, Codul Administrativ prevede că, în viitor, pot fi membri ai Guvernului și persoanele condamnate penal, dar pentru care a intervenit reabilitarea. La rigoare, după ce își va fi ispășit pedeapsa, și Liviu Dragnea ar putea redeveni ministru într-un ipotetic viitor nou guvern PSD!

Este un atentat la siguranța României și de aceea PNL a decis să conteste la Curtea Constituțională Codul Administrativ.

Un nou Cod Administrativ poate fi adoptat numai de Parlament, ca autoritate legiuitoare, nu de Executiv, după lungi dezbateri.

Prin contestarea acestui aiuritor Cod la CCR, PNL ia atitudine în numele românilor, în numele României. Vom împiedica scoaterea țării la mezat și îi vom trimite pe acești impostori care ne vând acolo unde le este locul: la lada de gunoi a istoriei!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.