FOTO. Primul primar în funcție condamnat să facă muncă în folosul societății. Edilul PNL va trebuie să dea cu mătura la primărie 5
Ultima Ora Politic

FOTO. Primul primar în funcție condamnat să facă muncă în folosul societății. Edilul PNL va trebuie să dea cu mătura la primărie

Primarul PNL al orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat de judecători să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, chiar la sediul instituției pe care o conduce.

Edilul PNL a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, întrucât, acesta a fost prins băut la volan. Inițial, judecătorii îl condamnaseră la 1 de închisoare cu suspendare.

FOTO. Primul primar în funcție condamnat să facă muncă în folosul societății. Edilul PNL va trebuie să dea cu mătura la primărie 6

Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt:

În baza art. 396 alin.1 şi 2 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul OT sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, faptă prevăzută de art. 337 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an închisoare.

Potrivit art. 91 Cod penal rap. la art. 92 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 1 an aplicată inculpatului, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, inculpatul urmează a respecta, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, următoarele măsuri de supraveghere :

• să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta;

• să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

• să comunice schimbarea locului de muncă;

• să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să urmeze un curs de legislaţie rutieră.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), în cadrul Primăriei oraşului Sîngeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud.

În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 300 lei generată faza de urmărire penală şi 500 lei generată de faza de judecată.

Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.07.2020”, se arată în minuta instanței.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii