Primarul Daniel Băluță este acuzat că a deturnat 14 milioane de lei de la bugetul sectorului 4
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Primarul Daniel Băluță este acuzat că a deturnat 14 milioane de lei de la bugetul sectorului 4

Primarul Daniel Băluță este acuzat de consilierii locali că a transformat Primăria Sectorului 4 în propriul SRL. Consilerii spun că edilul, în ședința de consiliu local de luni a pus la cale o deturnare de fonduri.

Astfel, propunerile de buget nu au respectat metodologia de elaborare a proiectelor de buget redactate de Ministerul Finanțelor. Din cele 32 de milioane de lei alocate de la bugetul de stat pentru finanțarea învățământului preuniversitar, 14 milioane au fost destinate altor activități.

În limbaj juridic, aceasta se numește deturnare de fonduri, spun consilierii opoziției.

Banii deturnați sunt direcționați către borduri, floricele și indicatoare rutiere, în excedent, acolo unde se regăsesc firmele de casa ale primarului și acoliților săi de la ADPP. În aceste condiții, în ultimele 4 luni ale anului 2019 nu vor mai rămâne bani pentru salariile profesorilor sau pentru cheltuielile de întreținere ale unităților de învățământ.

Opoziția din cadrul consiliului local solicită realizarea unei creșe, introducerea catalogului electronic, burse de studiu, supravegherea video a locurilor de joacă, precum și alte investiții  firești și necesare.

„Haosul politicilor economice guvernamentale pesediste, din ultimii trei ani, lipsa viziunii strategice, experimentele fiscale eșuate, care au lovit puternic în mediul privat, scăderea dramatică a încasărilor bugetare vor fi decontate în perioada următoare de toți locuitorii sectorului 4. Primarul Daniel Băluță este un exponent conștiincios al acestei politici de spoliere a banului public”, a declarat președintele PNL sector 4, Răzvan Sava.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.