autobuz-electric
Primăria Craiovă anunță dotarea cu 46 de autobuze electrice. Achiziția ajunge la peste 130 milioane lei
Ultima Ora Politic Social

Primăria Craiovă anunță dotarea cu 46 de autobuze electrice. Achiziția ajunge la peste 130 milioane lei

Primăria Craiova a lansat marţi, 9 iulie, licitaţie pentru 46 de autobuze electrice, 46 staţii de încărcare lentă şi 11 staţii de încărcare rapidă. Valoarea estimată a achiziţiei este de 135 milioane de lei (circa 28 milioane de euro).

Licitaţia este împarţită în două loturi, primul fiind pentru 16 autobuze articulate, 16 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă iar cel de-al doilea este pentru 30 de autobuze de 12 metri, 30 de staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă.

Pentru această achiziţie, Primăria Craiova a a solicitat finanţare nerambursabilă.

Ofertele pot fi depuse până la data de 14 august 2019, confom anunţului publicat în platforma de achiziţii publice SICAP.

Dacă va reuşi să cumpere cele 46 de autobuze electrice, Craiova va fi al doilea cel mai „verde” oraş din România, după Bucureşti, unde ar urma să circule 100 de autobuze electrice.

Tot în oraşul din Bănie ar urma să fie cumpărate tramvaie noi, după ce precedenta licitaţie pentru 17 tramvaie, organizată prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost anulată din lipsă de oferte.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.