Primăria Alexandria își cumpără cafeaua în SEAP, pe banii contribuabililor 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Primăria Alexandria își cumpără cafeaua în SEAP, pe banii contribuabililor

S-ar putea presupune că nivelul salariilor din instituțiile publice și, cu precădere cele din primării, a scutit populația măcar de plata cafelelor pe care slujitorii interesului public le consumă în timpul programului de lucru. Ei bine, nu e cazul! După ce am remarcat cum la Primăria Zimnicea se achiziționează în SEAP cinci pungi de cafea, în condițiile în care angajații au salarii de nababi, constatăm acum că practica este perfect valabilă și la Primăria Alexandria, scrie liberinteleorman.ro.

Aici, în schimb, cheltuiala e un pic mai mare decât la Zimnicea, pentru că, probabil, cantitatea de cafea se raportează la numărul angajaților. Astfel, pe data de 12 iulie, Primăria Alexandria încheia un contract cu societatea SC BALINEX SRL pentru furnizarea unor palete de cafea, în valoare de 20 de lei și a unor pachete de cafea evaluate la 328 de lei.

Asta în contextul în care angajații din instituția publică au salarii de multinațională și, măcar din bun simț față de plătitorii de impozite și taxe, ar putea să-și achiziționeze singuri cafeaua pe care o beau la birou. Dar, având în vedere alte tipuri de cheltuieli total inutile și nejustificate, lipsa de bun simț pare a fi totuși una dintre cele mai mici probleme privitoare la achizițiile publice ale municipalității.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.