Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Ultima Ora Politic

Prima ședință de Guvern din acest an are loc miercuri. Ce se află pe ordinea de zi

Prima ședință de Guvern din acest an are loc miercuri. Ce se află pe ordinea de zi

Prima ședință a Guvernului pe acest an va avea loc miercuri, iar printre actele normative înscrise pe ordinea de zi figurează și un proiect de hotărâre pentru stabilirea datei de la care vor fi puse în circulație pașapoartele electronice.

Printre proiectele de hotărâre care vor fi supuse dezbaterii în ședința de miercuri se află și Proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care vor fi puse în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi a conţinutului acestora.

„Pașapoartele electronice se eliberează titularului după achitarea contravalorii acestora.Contravaloarea pașapoartelor electronice eliberate în țară se încasează potrivit dispozițiilor art 15.1 din Legea nr 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare”, prevede modificarea adusă articolului 5 din hotărârea de Guvern privind stabilirea datei la care se pun în circulație pașapoartele electronice.

Conform comunicatului de presă al Executivului, în ședința de miercuri, Guvernul va discuta și despre un proiect de hotărâre pentru revocarea sau numirea unor prefecți/subprefecți.De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului mai apar următoarele acte normative:

„1. Proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi a conţinutului acestora.

2. Proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 556/2006 privind stabilirea datei de la care se eliberează paşapoarte simple temporare, precum şi a formei şi conţinutului acestora.

3. Proiect de Hotărâreprivind comasarea, actualizarea datelor de identificare şi a valorilor de inventar ale unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură-Centrul Judeţean Satu Mare.

4. Proiect de Hotărâre pentru aprobarea Protocolului Sesiunii a X-a a Împuterniciţilor, semnat la Ismail, Ucraina, la 4 octombrie 2018 pentru aplicarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi, la 30 septembrie 1997.

5.Proiect de Hotărâre privind actualizarea datelor de identificare şi a valorii de inventar a unui bun din domeniul public al statului aflat în administrarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, care funcţionează în subordinea Ministerului Mediului, ca urmare a efectuării lucrărilor de cadastru şi publicitate imobiliară şi reevaluării.

6. Proiect de Hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical „Ambasadorii” şi pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identității Naționale.

7. Proiect de Hotărâre privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Executivul va adopta și următoarele memorandumuri:

„1. Memorandum cu tema: „Negocierea Acordului între Guvernul României şi Guvernul bMalaysiei privind cooperarea în prevenirea şi combaterea terorismului, a criminalităţii organizate şi a altor infracţiuni grave”

2. Memorandum cu tema: Aprobarea Raportului Final al Comitetului interministerial, constituit conform Deciziei Primului-ministru nr. 268/01.10.2018

3. Memorandum cu tema: Evaluarea complexă a acţiunilor întreprinse de Guvern în anul 2018 pentru îndeplinirea Programului de guvernare şi publicarea unui volum privind activitatea guvernamentală”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.