Liviu Pop îl acuză pe Timmermans de cârdășie cu Iohannis. ”I-a dictat ce să scrie”
Liviu Pop a izbucnit după succesul lui Kovesi. ”Nu a avut dosare senzaționale”
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic

Prima reacție din PSD după victoria lui Kovesi. Liviu Pop: ”Este o rușine pentru Europa”

Prima reacţie din PSD la vestea că Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European a venit de la fostul ministru Liviu Pop. Acesta afirmă că este un vot politic şi că o victorie a lui Kovesi nu este un câştig pentru România.

„Mai este mult până departe. Eu sunt învăţat să astept finalul. Este o decizie politică. Dacă va ajunge acolo, va ajunge pe o decizie 100% politică. Personal, nu văd un câştig pentru România dacă dânsa va ajunge acolo. Este o rușine pentru Europa.”, a afirmat Liviu Pop, la Realitatea TV.

Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE, și anume, 26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi și un vot Andres Ritter.

„Voi trimite o scrisoare președintelui Conferinței președinților pentru a spune care este rezultatul votului. Pe baza mandatului conferinței președinților voi intra în negocieri cu Consiliul pentru a ajunge la un acord, de comun acord pentru numirea noului procuror-șef european. Următoarea ședință pe 11 martie”, a declarat, la finalul ședinței, președintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii