Prima declarației a Simonei Halep
Prima declarației a Simonei Halep
Exclusiv Sport Ultima Ora

Prima declarației a Simonei Halep, 32 de ani, după audierile de TAS. ”Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală”

Audierile Simonei Halep la Curtea de Arbitraj Sportiv, TAS,  de la Lausane s-au încheiat vineri în jurul orei 16.30.

La ieșirea de la audieri, Simona Halep se declară încrezătoare că, judecătorii de la TAS, vor da verdictul corect și că va reveni curând pe terenul de tenis.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea.

Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren.

Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp.Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a transmis românca.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Fostul antrenor al româncei, Patrick Muratoglu a depus mărturie
Fostul antrenor al româncei, Patrick Muratoglu a depus mărturie

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.