Prima decizie de la Sibiu. Ce se va întâmpla cu Acordul nuclear
Ultima Ora Externe Politic

Prima decizie de la Sibiu. Ce se va întâmpla cu Acordul nuclear

Liderii Uniunii Europene au respins joi, cu ocazia Summitului de la Sibiu, condiţiile fixate de Iran pentru salvarea Acordului nuclear contestat vehement de Statele Unite.

„Respingem ultimatumul şi evaluăm respectarea de către Iran a angajamentele în materie nucleară”, au transmis, într-un comunicat remis cu ocazia summitului de la Sibiu, ţările europene care au semnat Acordul nuclear – Germania, Franţa şi Marea Britanie, precum şi Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, conform Mediafax.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Trataului.

„Rămânem ataşaţi deplin menţinerii şi aplicării integrale a Acordului nuclear, o realizare esenţială în arhitectura mondială a neproliferării nucleare, un acord care este în interesul tuturor”, se arată în comunicatul comun, informează Agenţia France-Presse.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.