Declarația săptămânii: Dacă aurul României încape pe mâinile PSD-lui, îl transformă în ghiuluri și inele
Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern
Ultima Ora Politic

Prim-vicepreședinte PNL audiat la DNA. A depus plângere penală pe numele lui Ludovic Orban

Prim-vicepreședinte PNL audiat la DNA. A depus plângere penală pe numele lui Ludovic Orban

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a fost audiat, luni, la DNA după plângerea pe care a depus-o împotriva lui Ludovic Orban și a 15 liberali, pe motiv că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

RĂZBOI între liberali: Viorel Cataramă a fost exclus din PNL
Viorel Cataramă

„Am fost audiat în calitate de martor pentru plângerea penală pe care am făcut-o împotriva lui Ludovic Orban și a 15 membri din Partidul Național Liberal datorită unor infracțiuni pe care le-au comis și pe care le-am menționat într-un interviu pe care vi l-am dat acum ceva timp. Le-am spus procurorilor că s-a folosit influența pentru a obține avantaje necuvenite pentru niște persoane în favoarea altora”, a declarat Viorel Cataramă, la ieșirea din sediul DNA, conform Mediafax.

La începutul lunii august, Cataramă anunța că depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu, pentru „ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei”.

Acesta mai transmitea că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL pentru eliminarea a două articole din statut (Art. 13 a si Art. 24 b- ce fac referire la libera exprimare: „libertatea de conştiinţă şi libertatea de exprimare a opiniilor oricărui membru în cadrul structurilor organizatorice ale partidului, precum şi în afara partidului în măsura în care exprimările respective nu contravin deciziilor şi hotărârilor luate de organismele de conducere ale partidului”) şi a două articole din Codul Etic (Art. 14 –”Se recomandă ca membrul PNL să nu transmită în afara partidului către persoane străine, sau în mass-media, informaţii despre eventuale tensiuni sau conflicte intervenite în interiorul formaţiunii noastre politice” şi Art. 23- „Atât în mass-media cât şi în public, membrul PNL va susţine şi va reprezenta linia partidului, nu va face declaraţii care să dăuneze intereselor şi/sau imaginii partidului, liderilor săi sau a oricărui membru al formaţiunii noastre”), despre care spune că încalcă art. 30 alineatele 1 si 2 din Constituţie, cenzurând libertatea de exprimare în spaţiul public.

Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

Citește și : RĂZBOI între liberali: Viorel Cataramă a fost exclus din PNL

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.