Președinția de succes a României la Consiliul Uniunii Europene se bazează pe apărarea drepturilor cetățenilor
Ultima Ora Politic

Președinția de succes a României la Consiliul Uniunii Europene se bazează pe apărarea drepturilor cetățenilor

Parlamentarul social-democrat Florinel Stancu, membru al Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților a susținut miercuri, 3 aprilie, o declarație politică prin care a susținut că actuala coaliție de guvernare a gestionat aproape perfect mandatul președinției României la Uniunea Europeană, în ciuda atacurilor la care a fost supusă.

„În primele două luni au fost organizate peste 650 de evenimente și reuniuni, atât în țară, cât și la Bruxelles. Președinția română a negociat și a închis 67 de dosare cu impact major la nivelul Uniunii, ceea ce înseamnă că Guvernul nostru a obținut, în doar două luni, consensul pe un număr mai mare de dosare europene decât au obținut alte guverne în 6 luni cât au deținut președinția rotativă.

Cele mai importante succese președinția română le-a înregistrat în domeniile legate de creșterea economică, piața muncii și protecția consumatorilor. Un acord cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive existente ale UE care protejează interesele consumatorilor a fost aprobat la sfârșitul săptămânii trecute.

De asemenea, au fost convenite noi reguli privitoare la aşa-numitele alimente cu dublu standard de calitate, produse de aceeaşi marcă comercializate cu ingrediente diferite pe pieţe diferite. Putem spune că este o victorie pentru guvernele central şi est-europene obținută sub coordonarea României.

Prin acțiuni concrete, apreciate de partenerii europeni, ne-am dezarmat adversarii politici care ne-au ponegrit și ne-au acuzat că nu vom fi în stare să gestionăm un mandat european atât de complicat și de solicitant.

Dimpotrivă, pe lângă acțiunile ferme destinate să aducă beneficii tuturor cetățenilor europeni, noi am propus și cea mai bună listă de candidați pentru alegerile europarlamentare. Lideri puternici, inteligenți și patrioți. Oameni hotărâți să se bată pentru România astfel încât românii să nu mai aibă sentimentul că nu sunt recunoscuți drept europeni cu drepturi depline, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Florinel Stancu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.